Az EA Sports FC 24 a kanadai fejlesztőcég első saját futballjátéka, amit nem a FIFA szervezettel karöltve dobtak piacra. Most ráadásul ingyenesen kipróbálható.

2024.01.19. – Tavaly szeptember végén mindenki számára elérhetővé vált az EA Sports FC 24, a kanadaiak legújabb sportjátéka. Ezúttal már női és férfi focisták is rohangálhatnak egyszerre a pályán, ami szignifikáns újdonságnak számít. Attól tartottak a játékosok, hogy ez a feje tetejére fogja állítani az alapjátékot, ám immáron több hónapnyi játék után kijelenthetem, erről szó sincs. A nők gyorsak és jól vezetnek labdát, viszont a férfiak robusztusok és ezt ki is tudják használni.

ea

A temérdek új animáció tényleg „valóságosabbá” tette a játékot, viszont ebből kifolyólag sok őrültség is bekerült a címbe. Ha nem szerette valaki korábban azt, hogy a labda flipperezett a játékosok között, akkor az FC 24 nem az ő játéka lesz. Most sűrűbben találkozni olyan „igazságtalan” jelenettel, hogy egy jó védekezést követően visszapattan az ellenfelünk elé a labda. Holott az EA időről időre igyekszik javítani a helyzeten a különféle frissítésekkel. Pont a napokban jelent meg a legújabb, ami a passzok rendszerén hivatott javítani. Ennyi idő alatt még nehéz leszűrni a következtetést, de az tény, hogy a játék jelenleg jobb állapotban van, mint mikor megjelent.

Ingyenes hétvége a zöld gyepen

Az EA Sports FC 24 tagadhatatlanul az Ultimate Team mód miatt van még mindig a térképen. A kártyagyűjtögetős, csapatépítős játékmód évek óta viszi a hátán a szériát. A kanadaiak pedig mindezt köszönik szépen, hiszen agyon van pakolva mikrotranzakciókkal. Idén őrületesen jó pakkokat pakolnak a boltba a fejlesztők, amiknek nehéz ellenállni. Elnézve a csapatok minőségét, kevesen is képesek leküzdeni ezt a vágyat. Így tehát, ha világverő csapatra vágyik az ember és van mit a tejbe aprítani, az FC 24 egészen jó barát lesz.

Ráadásul most azok, akik eddig vacilláltak, most PC-n kipróbálhatják ingyen a játékot.

Ehhez pedig nem kell mást tennetek, mint meglátogatnotok az EA Sports FC 24 aloldalát, és rányomni „Játék indítása” gombra. Az ingyenes hétvége január 22-ig tart, vagyis egy gyors csapatépítés után még egy Weekend League is beleférhet a programba.

Ezt olvastad már?

A Kókuszcsoport és a 2okos 2023 legnagyobb nyertese a magyar Twitchen

×