Most már ki is próbálható a Fate sorozat legújabb fejezete, a Samurai Remnant. Az Omega Force fejlesztése nagy kedvence a rajongóknak.

2024.01.18. – Emlékszem gyerekként mennyire nehéz volt megértenem azt, hogy a „divat igazából cirkulál”. Elvégre miért is csinálná? Hiszen azért fejlődik, vagy változik valami, mert a régire már ráuntunk, vagy úgy éreztük, hogy már nem elég jó. Fiatalként rám nem lehetett volna imádkozni egy trapéznadrágot, ma meg már megint ez a divat. S úgy tűnik, hogy a videojátékos berkeken belül is tapasztalható hasonló.

Itt vannak példának okáért a játékdemók. Húsz évvel ezelőtt minden valamirevaló játékhoz készítettek demó verziókat a fejlesztők, hogy ezzel is bizonyítsák a potenciális vevőknek, érdemes beruházni a játékukra. Aztán arra lettem figyelmes, hogy a demo verziók a háttérbe szorulnak. Nagyon kevés játékhoz készült tesztverzió, a fejlesztők inkább elkezdték az „early accesst” erőltetni. Utóbbi egy amolyan „féléles” kiadása volt egy játéknak, amit meg lehetett venni és jó eséllyel a teljes játékot végig lehetett játszani. Természetesen hibákkal, egyensúlyfrissítések nélkül. Cserébe a visszajelzéseinkkel állandóan segíthettük a fejlesztők munkáját. Most viszont ismét egyre több helyről köszönnek vissza a demóverziók, pár napja az új Prince of Persia tesztkiadása vált letölthetővé, most pedig a Fate széria új epizódja kapott egy demókiadást.

Egy újabb fejezet a Fate nagykönyvében

Fate

A Fate sorozat egy népszerű japán anime és vizuális regény sorozat, amelyet Nasu Kinoko írt és Takashi Takeuchi illusztrált. A sorozat egyedi világában a karakterek mágikus erőkkel rendelkeznek, és részt vesznek egy sorsfordító harcban, ahol a múlt és a jövő összefonódik. Az első rész, a Fate/Stay Night, egy varázsló és egy szolgáló közötti partnerségen keresztül mutatja be a történetet. A sorozat később továbbágazik különböző idővonalakon és karakterekkel, így számos folytatás, előzmény és alternatív univerzum jött létre. A Fate sorozatot világszerte rajongják az anime és a fantasy műfaj kedvelői, és számos médiumban, mint például játékokban és filmekben is megjelent.

A Fate/Samurai Remnant a Koei Tecmo ernyője alatt jelent meg, de az Omega Force fejlesztése. Ők azok, akik például a Dynasty Warriors játékokat is fejlesztik. Ezúttal, ahogy a játék címe is sugallja, a feudális Japán időszakába repülünk vissza, ahol szamurájok és sógunok bukkannak majd fel a sztoriban. Ugyan a játék már megjelent 2023. szeptemberében, a demó most az új rajongók felé nyit. Lehetőségünk van tehát úgy belekóstolni a játékba, hogy közben nem kell letennünk az asztalra a teljes összeget érte. Ingyen és bérmentve kipróbálhatjuk, s ha tetszik, az elkezdett mentésünket át is emelhetjük a teljes játékba.

A Fate/Samurai Remnant PC-n, PS4-en, PS5-ön, valamint Nintendo Switchen érhető el.

Ezt olvastad már?

Olyan testkamerás horrorjáték jön, hogy hamar tele lesz a gatya

×