Sok-sok év után újabb küldetéses csomaggal bővült az első Quake felújított kiadása, amit minden egyes játékos teljesen ingyen megkap.

Bódi Dániel

2024.01.17. – A hozzám hasonló ősgamerek legnagyobb örömére reneszánszát éljük a hivatalosan is boomer shooternek címkézett klasszikus FPS-eknek, melyek pillanatok alatt visszarepítik a már bőven apukakorú játékosokat a gyerekszobájuk képernyője elé mindenféle pixelrémségeket öldökölni. A Prodeus, a Dusk, az Ion Fury, a Project Warlock, a Turbo Overkill, mind-mind a Doom, a Quake, a Hexen, na meg a Duke Nukem 3D keresztjében születtek, egyeneságú leszármazottjai, melyek sikerén felbuzdulva dönthetett úgy a Bethesda is, hogy remasterelt köntöst adjon az 1996-ban megjelent, majd 1997-ben folytatódott legendájára.

Bár a Quake Champions egy fantasztikus megújítása volt az Arenának, a fősodorbeli Quake esetében sajnos a remasterelésekkel kell beérjük. Valamiért a Bethesda jobbnak látta nem folytatni a 2005-ben abbamaradt amúgy botegyszerű, ám szórakoztató megyek-lövök kampányt, pedig a Doom rebootja bizonyította a recept iránti igényt és lelkesedést. Talán így esett, talán a 20. évforduló hozta úgy, hogy a MachineGames 2016-ban kiadott egy 10 új pályát tartalmazó kampányt az első Quake-hez, most pedig, 8 évvel később újabb történetszállal bővül a klasszikus játék – immáron felújított verziója.

Üröm az örömben, hogy nem egy hagyományos Quake-történetet kapunk, hanem egy másik ikonikus akciójáték, a Slave Zero előzményének, a 2024. február 21-én megjelenő (és szintén atomretro) Slave Zero X előzményét készítették el a Quake: Dimension of the Paston belül. De nyugi, a játékmenet változatlanul és maximálisan boomer shooter; 5 teljesen új küldetésben a Slave Zero X gonosztevőjét, az elit katonát Enyót irányítva kell menni, lőni, és remélhetőleg nem halni, ennyi. Minden játékos, akinek megvan a 96-os klasszikus 2021-es remasterelt kiadása teljesen ingyen töltheti már most, csupán a játék add-on menüjébe kell lépni, kikeresni az  Episode Enyo címet viselő kalandot, és indíthatjuk is.

Tudom, nem pont ez volt minden Quake-rajongók álma, de sajnos ennyivel kell beérnünk – ami azért nem olyan kevés, és még szórakoztató is. Ha pedig neked is tetszett az Episode Enyo „sztorija”, akkor érdemes lehet elgondolkozni a Slave Zero X-en, amiben a Quake-ben irányított halálosztót kell jobb belátásra, vagy halálra bírni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezzel a 35 remek játékkal teljesen INGYEN játszhatsz a Steamen

×