Ígéretes új címek, nagy folytatások és kiváló remake-ek éve lehet az idei a PlayStation Store-ban. Mutatjuk a készülődő exkluzív címeket.

Gábor János

2024.01.17. – Egy biztos: ha nálatok PlayStation 5 lapul a tévé alatt, akkor a 2024-es év minden lesz, csak unalmas nem. A Sony legújabb konzoljára (amiből már több mint 50 millió talált gazdára világszerte) gyors egymásutánban várhatóak nagy, exkluzív címek. Az alábbiakban főleg azokat a játékokat mutatjuk, amelyek vagy biztosan, vagy nagyon jó eséllyel idén jelennek meg PlayStation 5-re (vagy kizárólagosan, vagy konzolexkluzívként, ha PC-re is érkeznek). Bár vannak pletykák olyan várva várt címek idei rajtjáról, mint a Death Stranding 2, a Star Wars: KOTOR – Remake, esetleg a nemrég durva hackertámadást elszenvedő Marvel’s Wolverine, nem érezzük őket elég sanszosnak egy 2024-es listához. Persze bízunk a legjobbakban, de inkább a sokkal erősebb tippeket és a száz százalék, hogy ebben az évben érkező exkluzív játékokat gyűjtöttük össze.

Forrás: Team Ninja

Silent Hill 2

A várva várt remake-ek egyike a Silent Hill 2, amiről először 2022-ben beszélt a The Medium és a Layers of Fear fejlesztője, a Bloober Team. Unreal Engine 5-ön fejlesztett játék, ami már az első előzetesen lenyűgözően nézett ki, a felújított harcoktól a váll fölötti kameraálláson át az újszerű környezetig. A legjobb az egészben, hogy az élmény legerősebb eleme mindig a narratíva volt, és ezen várhatóan nem is fognak változtatni. Úgy hírlik, a cél az, hogy a lehető legközelebb álljon az eredetihez. A PlayStation 2024 közelgő megjelenéseiről szóló trailere alapján könnyen lehet, hogy még ebben az évben megjelenik PlayStation 5-re és PC-re (így ez esetben PS5 konzolexkluzív játékról van szó). Mérget azért nem vennénk az idei premierre, amíg a kiadó Konami nem mond, legalább egy hozzávetőleges dátumot, de a PS már hírlevélben is megígérte a játékot.

Concord

Ez az egyik legizgalmasabb címünk a listán, mert alig néhány részletet tudunk csak róla. Azt például mindenképpen, hogy multiplayer lesz. A Firewalk Studios Concordja jelen állás szerint egy PvP-re koncentráló sci-fi FPS, sok-sok kalanddal és megismerhető karakterrel. Mivel a legutóbbi 2024-es hírlevélben is szerepel, szinte száz százalék, hogy a Concord még idén megérkezik, de ennél többet egyelőre nem lehet mondani. A Firewalk és a Sony amúgy 2021 óta együttműködik és a kiadó éppen tavaly vásárolta fel a fejlesztőt, aminek talán épp’ a Concord gyártásának gyorsítása és a játék megszerzése volt a legfőbb célja.

Helldivers 2

Az Arrowhead Game Studios Helldivers játéka már régóta folytatásért könyörgött. A Helldivers 2 nem csak a valósághűséget növeli, hanem a harmadik személyű játékmód lehetőségeit, a játékélményt és a választható stratégiákat is, hiszen légicsapásokkal, robbanóanyagokkal is támadhatod az ellenséges teremtények hordáit. A karakterfejlesztés lehetőségei még kicsit ködösek, de úgy tűnik, a küldetések teljesítése és az ellenséges helyszínek megtisztítása nagyszabású háborúba torkollik. Hamarosan kiderül, hogy sikerült: február 8-án konzolexkluzív megjelenést kap PS5-re, de PC-re ugyancsak érkezik.

Final Fantasy 7 Rebirth

A Final Fantasy 7 Rebirthben a játékosok felfedezik a Midgaron kívüli világot: új helyszínekre és városokra (például Crow’s Nest) bukkannak, amelyek tele vannak mellékküldetésekkel és karakterekkel. A harcrendszer is megújult, például új szinergia támadásokkal, amelyeket eddig állás szerint legkevesebb 40 órán át élvezhetünk, de mivel a játékidő nagy része mellékküldetésekből áll, könnyen eltölthetünk benne akár 60-100 órát is. Hatalmas játéknak ígérkezik, és már nem kell rá sokat várni: ez a PlayStation 5 exkluzív február 29-én jelenik meg.

Pacific Drive

Az utóbbi években rengeteg rogue-lite és roguelike játékhoz lehetett szerencsénk, de a Pacific Drive még jobban felrázza a dolgokat a járművezetés hozzáadásával. A Csendes-óceán (innen a cím) északnyugati részén rekedt játékosoknak a gyorsan változó vadonba kell merészkedniük, és a túlélésük kizárólag a józan eszükön, illetve egy ütött-kopott kombi autón múlik. A zóna rengeteg, veszélyesebbnél veszélyesebb anomáliát tartogat, de a kocsit szerencsére fejlesztheted, hogy növeld a túlélési esélyeidet. Ehhez nyilván ki kell szállni és kézzel felkutatni az erőforrásokat, ami további rizikóval jár. A Pacific Drive a felfedezés, a történet és a természetfeletti hangulat érdekes keverékét kínálja. Február 22-én jelenik meg PlayStation 5-re és PC-re.

Fairgame$

Ezzel a játékkal kapcsolatban a szokottnál bőbeszédűbb a PlayStation Blog, így annak ellenére lehet bízni az idei megjelenésében, hogy premierdátumot egyelőre nem ígért senki. Konzolexkluzív, mert PC-re szintén jön (csak Xboxra nem), és azok számára, akik bírják az olyan rablótámadásos címeket, mint a Payday, aligha fog csalódást okozni. Egy napjainkban élő Robin Hood lehetsz benne, aki egy gazdagokat kirabló mozgalom részese. Speciális helyszínekre kell bejutnod, hogy minél többet lopj, miközben a rivális csapatokat is lenyomod. A hangsúly a feltörekvő sandbox elemekre helyeződik, és a CGI-trailer alapján elég nagy szerepet kapnak majd a harcban a környezeti elemek, amiket ügyesen kell használnod a túlélésért.

The Last of Us Part 2 Remastered

Hát persze, a legvártabb cím a listán, amibe már ezt a hétvégét is beleölheted, hiszen a kiadó január 19-én szabadítja rá a világra, PlayStation 5 exkluzív formájában. Három, az eredeti játékból kivágott szintet tartalmaz, a fejlesztők kommentárjaival, amelyek további részleteket árulnak el a játék világáról. Emellett lesz benne Guitar Free Play, Speedrun mód, DualSense támogatás, új hozzáférési lehetőségek és két grafikai mód (Fidelity, Performance). A legnagyobb újdonság ugyanakkor a No Return című roguelike túlélő mód, amelyben a játékosok különböző helyszíneken haladnak előre, és fertőzöttekkel harcolnak. Vannak különböző célok is, mint a Holdout, ahol egy AI-társsal együtt kell életben maradni. A kihívásokkal, a véletlenszerű modokkal és a több erőforrásért teljesítendő gambitekkel a No Return olyan szerethető lehet, mint a God of War Ragnarök nemrég megjelent Valhalla DLC-je. Rövidesen minden kiderül.

Rise of the Ronin

Erre a PlayStation 5 exkluzív játékra se kell sokat várni, hiszen a premierdátum március 22. A feudális Japánban, a Bakumatsu idején (a sógunok uralmának utolsó éveiben) játszódó játékban egy saját háttértörténettel rendelkező Veiled Edge-et alakítunk, aki különböző történelmi személyiségekkel találkozik, köztük a legendás, valóban létezett szamurájjal, Sakamoto Ryomával. A meghozott döntések és a kialakított kötelékek alapján különböző befejezéseket oldhatsz fel, de a nyílt világban zajló játékmenet más meglepetéseket is tartogat: három nagyváros – Edo, Yokohama és Kyoto – mellett vidéki tájak és más felfedezésre váró területek várnak, ahol vállalhatsz mellékküldetéseket és öregbítheted hírnevedet.

Érdekel az Xbox idei exkluzív kínálata is? Hajrá:

Kényeztet az Xbox: ezek a fantasztikus exkluzív játékok jönnek 2024-ben

×