Így, egyben látva azokat az exkluzív megjelenéseket, amelyeket Xbox Series X|S-en élvezhetsz, kijelenthetjük: piszok jó éved lesz.

Gábor János

2024.01.16. – Szabályosan kényeztető lista jön, azokkal az exkluzív játékokkal, amelyek Xbox Series X|S-re érkeznek ebben az évben. A platformra nagyon ráférne a siker, mert az eladásai csúnyán le vannak maradva a konkurens PlayStation 5-höz képest. Mivel a cégek pontosan tudják, hogy igazán jó saját tartalmakkal komolyan meggyőzhetik maguk mellett a konzolt váltó gamereket, az Xbox 2024-ben már nem kockáztathat meg akkora baklövéseket, mint például a tavalyi Redfall. Az újonnan érkező exkluzív címeket elnézve ettől talán nem is kell tartania.

Forrás: Ninja Theory

Fontos: persze ennél jóval több exkluzív címről lehet már tudni, viszont nem emeltünk be a listára olyan címeket (pl. a Clockwork Revolution vagy a Fable), amelyek idei premierjére kevés esélyt látunk, vagy még nem 100 százalék, hogy más platformokon, így PS-en nem jelennek meg rögtön (pl. Marvel’s Blade).

Towerborne

Igazán epikus, oldalnézetes kalandnak ígérkezik, amit a barátaiddal együtt játszhatsz, egy gyönyörűen stilizált, élénk színekben pompázó környezetben. Sok ellenségtípussal futhattok majd össze és következetesen fejleszthetitek magatokat, hogy egyre sikeresebbek legyetek a harcban. Friss élményt ígér, a Stoic fejlesztésében, és várhatóan még ebben az évben érkezik Xboxra, meg PC-re.

Everwild

Az Everwild egy igazán ambiciózus játéknak tűnik, még egy olyan nagy múltú stúdió számára is, mint a 40 éves Rare. Maga a fejlesztés nem volt a legsimább, hiszen pár év leforgása alatt többször megváltoztatták az irányvonalat, sőt, újra is indították a munkát. Az Everwild megjelenési dátuma egyelőre nincs kőbe vésve, de úgy tudni – és erről Simon Woodroffe kreatív igazgató is optimistán nyilatkozott -, hogy már idén megérkezhet Xbox és PC platformra.

Perfect Dark

Talán nem lóg bilibe a kezünk azzal, hogy erre az évre jósoljuk a 2000-ben megjelent, klasszikus sci-fi rebootját, de el kel ismerni: biztosan nem lehet állítani, hogy 2024-ben tényleg megkapjuk. Bízni azért lehet benne, hiszen már a 2020-as The Game Awardson bejelentették, hogy a The Initiative dolgozik rajta. Szóval ujjak keresztbe, hogy mihamarabb visszatérjen Joanna Dark konspirációs kalandja!

Senua’s Saga: Hellblade 2

A Ninja Theory érzelmekkel teli narratívát nyújtott a 2017-es Hellblade: Senua’s Sacrifice-ban, és utat nyitott súlyos társadalmi témák (köztük a pszichózis) AAA-játékokba emelése előtt. A fejlesztő javában dolgozik a folytatáson, a Senua’s Sagán, ami Unreal Engine 5 felhasználásával az egyik legmutatósabb idei játéknak ígérkezik – nem csak az Xbox exkluzív címek között. A játék főhőse ismét Senua, aki mindenféle veszélyekkel, például toronymagas óriásokkal néz szembe az izlandi hangulatú környezetben.

Contraband

Az Avalanche Studios fejlesztésében készülő Contraband egy közelgő kooperatív, nyílt világú játék, ami a fejlesztő saját, Apex Engine-jének felhasználásával készül, és többek között olyan elemeket is tartalmazni fog, mint a taktikai járműharc. Ha a fejlesztő korábbi munkáiból (Mad Max, Rage 2, Just Cause) indulunk ki, akkor szinte biztos, hogy a Contraband is egy gyönyörűen kaotikus játék lesz. Optimista becslések szerint akár 2024-ben érkezhet Xbox Series X|S-re és PC-re.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

A S.T.A.L.L.K.E.R. sorozat új részének, a S.T.A.L.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl nehéz sorsú játék, hiszen az ukrán fejlesztő csapat jelentős részének az orosz támadás miatt el kellett hagynia az országot (és volt, aki meg is halt közülük a harcokban). A háború ellenére a franchise halad a nagy visszatérés felé. A GSC Game World posztapokaliptikus kalandja egy nagyszerű folytatás minden jegyét magán hordozza, a remek látványtól a gördülékeny, modern játékmeneten át a brutálisnak ígérkező posztapokaliptikus világ felépítéséig. Erre az évre várjuk Xbox Series X/S-re és PC-re.

Ark II

A Studio Wildcard a 2015-ös Ark: Survival Evolved nyomdokain haladva fejleszti. Az egy kiváló túlélőjáték volt, szóval rendesen fel van adva a lecke, hogy egyszerre hódítsák meg újra a régi rajongók szívét és közben toborozzanak új közönséget. Az Ark 2 úgy tűnik, hogy mindent bevet a siker érdekében, a játékmenet terén elért rengeteg fejlesztéstől a sztárparádés szereplőgárdáig. Az Ark II szintén 2024-ben érkezhet Xbox Series X/S-re és PC-re.

Starfield: Shattered Space

A messze nem tökéletes, de nagyon sikeres Bethesda játék első nagy DLC-jét szintén 2024-ben kaphatjuk meg. A Shattered Space új, történetközpontú tartalmakat, eddig nem látott helyszíneket, új felszereléseket és még sok minden mást emel majd be az alapjátékba. Bár ennél többet egyelőre nem árulnak el a fejlesztők, persze máris van egy csomó rajongói teória, hogy milyen irányban növekedhet a zodiákus és a sztori. Sokan remélik például, hogy a DLC egy nagy időutazás lesz a múltba, és végre kiderül, pontosan mi történt anno a Földdel.

Robots at Midnight

A Robots at Midnight főhőse, Zoe megpróbálja visszanyerni elveszettnek hitt emberi énjét egy brutális világban, amelyet mindenféle mechanikus szörnyetegek uralnak. A rajzfilmszerű művészeti stílusban készülő Robots at Midnight játékmenete a hatalmas világ felfedezéséről szól, és arról, hogy megküzdj a különböző robotok egész sorával, amelyek a célod és közéd állnak. A játék egyszerűnek, mégis masszívnak tűnik. Úgy fest, idén kiderül, mennyire. Ugyancsak PC-re és Xbox Series konzolokra érkezik.

És ezt láttad már?

Ömlik az anime: 2024-re ezeket az új megjelenéseket ígéri a Netflix

×