A héten megjelenik a The Last of Us Part II legújabb, felturbózott verziója. A Remastered egy teljesen új módot is hoz a technológiai fejlesztések mellett.

2024.01.17. – Furcsa időket élünk, ugyanis immáron olyan játékok is Remaster verziókat kapnak, amik egyáltalán nem idősek. Ilyen például a The Last of Us Part II is, ami 2020-ban látott napvilágot. A Naughty Dog kasszasikerének, a The Last of Us-nak a folytatása évekkel az első rész után játszódik. Mivel nincsen még négy éves a játék, ráadásul a PS4-es éra utolsó nagy játékai közé sorolhatjuk, sem grafikailag, sem játékmenet szempontjából nem nevezhető elavultnak. Tény, hogy PS5-ön jobban futott az eredeti verzió, de ettől függetlenül még gyönyörű volt az alapkiadás is. Ennek ellenére a Naughty Dog tavaly bejelentette, hogy készül a The Last of Us Part II Remastered, ráadásul nem is kellett sokat várni rá. A megjelenést január 19-re tervezik.

Új tartalmakat is kap a játék

the last of

Forrás: Naughty Dog

A héten megjelenő játék szerencsére nem lesz új tartalom híján. A készítők egy teljesen új játékmódot is készítettek hozzá, ami a No Return nevet fogja viselni. A roguelike túlélőmódban több ikonikus szereplő bőrébe is belebújhatunk, a Naughty Dog reméli, hogy sokakat érdekelni fog az új irány. Sőt, ha minden igaz a sztorit is kibővítették, így lesz egy-két teljesen új jelenet azok számára is, akik már rendelkeznek az alapkiadással. A Lost Levels három, a fejlesztés során kivágott új fejezetet fog bemutatni a rajongóknak. Ezek a Boar Hunt, Jackson Party és Sewers nevet viseli. A TLOU Part II Remastered natív 4K-t fog tudni produkálni Fidelity módban, a VRR technológiával rendelkező TV-ken pedig unlocked („kötetlen”) FPS-t is képesek leszünk produkálni. Aki pedig szerelmese a DualSense technológiának, örülhet, ugyanis teljes támogatást kapott a játék.

Na, de egészen pontosan mi is a különbség a verziók között?

Szerencsére vannak már olyan tartalomgyártók, akik kaptak tesztpéldányt az új verzióból. Az embargó lejárt, így végre videót és egyéb tesztet is publikálhattak a Remasteredről. ElAnalistaDeBits összehasonlította a játékot PS4-en, PS4 Pro-n és PS5-ön. Íme az eredmény:

Az eredeti játékot csak full HD-ban és maximum 30 FPS-sel lehetett játszani. Ilyen téren szignifikáns különbséget tapasztalhatnak majd azok, akik játszották a régi kiadást. Nem kell félni, akik rendelkeznek már a The Last of Us Part II-val, egy 10 eurós (kb. 4 ezer forint) Upgrade-del felturbózhatják játékukat a Remastered verzióra. Ha valami, ez kiváló hír!

Ezt olvastad már?

8 fantasztikus játék jön a Game Passba, de lesz egy nagyon fájó távozó is

×