Egy YouTuber olyan modot készített, ami gyakorlatilag teljesen új modellé alakította a Sony PlayStation 5 konzolt. Lenyűgöző válasz a Steam Deckre.

2024.01.06. – 2020-as megjelenése óta nagyon sok szó esett a PlayStation 5 konzol méretéről és formájáról. Mindenki nagyon várta már, hogy érkezzen a karcsú, slim modell, amit tavaly a Sony be is mutatott. A karcsú modelleket azonban sok rajongó nem így képzelte el, páran jóval kompaktabb kinézetet vártak. Szóval a PS5 nem lett sokkal kisebb (legalábbis egyelőre), így egy Youtuber arra gondolt, ő maga készíti el a jóval karcsúbb, egyszerűbb és némileg hordozható kivitelezést.

A Youtuber, aki korábban is készített már PlayStation Slim változatot, most egy nagy lépéssel tovább ment. Olyan konzolt épített a PlayStation 5-ből, ami nem csak karcsú, de egyben egy kijelzőt is tartalmaz. Így talán mondhatjuk, hogy tabletté alakította a Sony konzolját. A DIY Perks csatornára felkerült videó pontosan bemutatja, hogy mi kellett ahhoz, hogy a PS5-öt ilyen kis helyre be lehessen zsúfolni. A PS5 tablet a PlayStation 5 és a PlayStation Portal legjobb tulajdonságait ötvözi.

PlayStation 5 Tablet Edition

 

A készítő elmondása szerint az inspirálta a lépésre, hogy a Sony több mint egy évtizede nem merészkedett a hordozható konzolok piacára. A PlayStation Portalt nem tekinti ilyen lépésnek, mivel az önmagában nem hordozható konzol, csak streamelésre alkalmas. A videóban látható tablet-alakú PS5 azonban igazi, amibe hangszóró egy gyönyörű OLED kijelző is került. A videó nagy része az eszköz létrehozásának megpróbáltatásaira koncentrál, szóval azért nem volt könnyű a dolog. Amint viszont az látható, egy modder is képes rá, szóval elméletileg a Sony is kiadhat később jóval kompaktabb modelleket. Ha akar persze.

Mindentől függetlenül az eredmény lenyűgöző, és biztos vagyok benne, hogy sokan elfogadnátok egy ilyet. Sajnos a PS5 tablet egyelőre csak egy ötlet, egyetlen prototípus készült belőle.

Ezt láttad már?

A kritikusok szerint ezek voltak 2023 LEGJOBB filmjei és sorozatai

×