Greg Daniels új a The Office világában játszódó sorozatot tervez. A munkálatok már elindultak, a készítő bizakodó a projektet illetően. Na, de menni fog-e Steve Carell nélkül?

2024.01.16. – Amikor a The Office-ról, vagy A hivatalról beszélünk, az emberek túlnyomó többségének egyből Michael Scott arca ugrik be. Vagyis hát, egészen pontosan Steve Carellé, ő ugyanis az a színész és humorista, aki a Dunder Mifflin vállalat regionális igazgatóját alakította a sorozat amerikai verziójában. Ez azért fontos, mert a The Office jóval az amerikai adaptáció előtt ismert cím volt. A hivatal eredetileg egy brit ál-dokumentumfilm sorozat volt, aminek első epizódja 2001-ben jelent meg. Érdekesség, hogy egészen 2003-ig futott az eredeti, ami így is összesen csak 14 epizódot élt meg. Az amerikai NBC 2004-ben vásárolta meg a BBC-től a licencet és döntött úgy, hogy elkészíti a saját verzióját. Greg Daniels adaptációja jóval sikeresebb lett, mint az eredeti, 2005. márciusától egészen 2013. májusáig futott. Ez alatt pedig a különkiadásokat nem számolva, összesen 185 epizódot élt meg.

office

kép forrása: nme.com

A sorozat a Netflixnek köszönhetően később másodvirágzását is megélte. Az amerikaiak körében sokáig az egyik legnézettebb programja volt a platformnak. Sőt, még a tavalyi évben is nagyot ment a Netflixen globálisan!

Egy új éra van készülőben

Nem csoda tehát, hogy az NBC folyamatosan azon dolgozik, hogy felélessze a sorozatot. Pár éve már megpróbálkoztak egy hasonlóval, ám az a projekt már az előkészületek során elhasalt. Nem adták fel a reményt a vállaltnál, de inkább visszatértek a tervezőasztalhoz.

Greg Daniels, az amerikai adaptáció írója és készítője bizakodó, ugyanis gőzerővel dolgozik egy új The Office projekten. Ezúttal viszont nem tudni, hogy melyik platformon köt ki az eredmény, a The Hollywood Reporter úgy tudja, hogy Daniels jelenleg nem áll összeköttetésben sem az NBC-vel, sem más szolgáltatóval. Hatalmas fába vágta a fejszéjét, ugyanis Steve Carell és az eredeti szereplőgárda nélkül szeretné elkészíteni új sorozatát. Ugyan a sokak által imádott The Office-univerzumában gondolkodik, viszont nem rebootot szeretne, hanem egy teljesen új történetet. A baj csak az, hogy Michael Scott karakterével összeforrt a sorozat, így nehéz lesz őt mellőzve nagyot alkotni.

Daniels azonban bizakodó, mert jól halad az új projekt megtervezése. Addig pedig mi sem mondunk semmit, amíg nem láttuk a kész terméket!

Ezt olvastad már?

Észak-Korea váratlanul úgy döntött, hogy bevezeti a 4G-t

×