A Microsoft legelső Xbox konzolja által megismert klasszikus stílusú kontroller visszatér a modern rendszerekhez, egy ismert gyártónak köszönhetően.

2023.01.16. – Miközben az Xbox konzol már négy generációt tudhat maga mögött, az évek során bizony a kontroller is sokat változott. Természetesen az eredeti, első Xbox mellé megjelent vezérlő még ma is minden kontroller alapját képezi, de gondolom sokan vannak, akik hiányolják az eredeti elrendezést és dizájnt. Nem kell aggódni, a Hyperkin kiegészítőgyártó most elhozza a 2001-ben megjelent, klasszikus kontrollert, modern formában.

Az Microsoft konzoljának első kontrollerverziója, amit a régen „Duke” becenéven emlegettek, a 2000-es évek elején elég nagynak számított, sokan nehezen szokták meg a PlayStation vagy Nintendo kontrollerhez képest. Akkor többen gúnyolták a kontrollert, így a sok kritika miatt 2002-ben megjelent egy vékonyabb változat, ami hivatalosan a Controller S nevet kapta. Ez lett az alapkontroller a konzol mellé. A Controller S dizájnja hatással volt a későbbi Xbox vezérlőkre, például az Xbox 360 és az Xbox One kontrollerekre is. A Microsoft első konzoljának rajongói még mindig szívesen tekintenek vissza rá.

Visszatér

A Hyperkin azonban szeretné mindenkinek visszahozni ezt a nosztalgiafaktort. A The Verge szerint 2018-ban a cég kiadta az eredeti „Duke” kontroller Xbox One változatát, majd néhány évvel később a Halo 20. évfordulója alkalmából egy különleges változatot. Most bejelentették, hogy visszahozzák a „Controller S” vezérlőt is. Ez a „DuchesS” nevet kapta, ami két színben lesz kapható: a klasszikus fekete és egy fehér változatban.

Mit tud a Hyperkin „DuchesS” kontroller?

  • Az eredeti klasszikus dizájn
  • Kompatibilis az Xbox One, az Xbox Series X/S, valamint a Windows 10 és 11 operációs rendszerekkel
  • USB-C port
  • 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó
  • Hall Effect joystickok és ravaszok

Szóval a kontroller miközben pontosan úgy néz ki, mint a régi-régi kontroller, teljesen modern funkciókat és kompatibilitást kapott. Aki olyan érzéssel szeretne játszani, mint régen, az most megteheti. Egyelőre még nincs hivatalos megjelenési dátum, és sajnos ár sem. Ettől függetlenül persze már most elgondolkozhatsz azon, hogy igényt tartasz-e rá, amikor megérkezik.

Ezt láttad már?

A kritikusok szerint ezek voltak 2023 LEGJOBB filmjei és sorozatai

×