Fagyos izgalmakkal és ismerős arcokkal robban a Szellemírtók újabb része. Újra összeáll a csapat, hogy szembeszálljanak a hatalmas viharral.

2024.01.15 – Fagyos izgalmakkal várnak ránk a Szellemírtók. A borzongás birodalma című film során, ahol az ikonikus Szellemirtók ismét összeállnak, hogy együttes erővel szembeszálljanak a hatalmas viharral, mely ezúttal nemcsak a várost, hanem az egész világot fenyegeti. Viszont ha a csontig hatoló hideg nem lenne elég, egy ősi kísértet is a hőseink nyomában ólálkodik.

A Szellemírtók: A borzongás birodalma a mozikba kerülve vélhetően nemcsak egy új film lesz a sorban, de egy friss mitológiát is megteremthet a Szellemirtók franchise-ban. Annak ellenére, hogy új elemeket és kalandokat hoz a képernyőre, mégis megtartja a régi idők hangulatát, különösen, ha az eredeti Szellemirtókról van szó. Az Empire magazin friss számának borítóján egy új kép látható, amin az eredeti Szellemirtók, vagyis Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson és Annie Potts, már harci szettbe öltözve, készen állnak a legújabb kihívásokra. A kép a közelgő számot teaserezi, és egyúttal lerántja a leplet arról, hogy a klasszikus karakterek is részesei lesznek a friss szellemes élménynek.

szellemírtók

Fotó: Empire magazin

Miről fog szólni a Szellemírtók: A borzongás birodalma ?

A Sony Pictures így írja le az új filmet: „A Szellemirtók: A borzongás birodalma című filmben a Spengler család visszatér oda, ahol minden kezdődött – az ikonikus New York-i tűzoltóházhoz –, hogy összeálljanak az eredeti Szellemirtókkal, akik egy szigorúan titkos kutatáson dolgoznak. Viszont az ősi műtárgy felfedezése nem megy gördülékenyen, hiszen gonosz erőt szabadít fel, ami arra törekszik, hogy a Földet jég és félelem uralja.  A történet mélyen belehelyezi a nézőt a két generáció közötti összefogásba, és ígéretet tesz egy izgalmas, humorral teli kalandra, melynek középpontjában a szellemek és az ősi erők állnak. Vajon sikerül megállítaniuk a közelgő veszélyt, vagy beköszönt a második jégkorszak? A válaszokra márciusban kiderül a mozikban.

 

„Mivel a Spengler család története vezérelte az Utóéletben a narratívát, Gozer visszaállítása a középpontba természetes módja volt a múltról szóló könyv lezárásának” – árulta el Kenan. „De most képesek vagyunk az alapokon túlnyúlni és egy teljesen új mitológiát alkotni. Ez számunkra, mint alkotóknak, rendkívül izgalmas. Teljesen új és olykor félelmetes kihívásokat tárnak elénk ezek a feladatok, olyan vizuális utalásokkal, amelyekre bátran támaszkodhatunk.”

„Néhány évvel ezelőtt apám átadta nekem az Ecto-1 kulcsait, és együtt elkészítettük  a Szellemirtók: Az örökség című filmet.  Szavakkal nehéz kifejezni azt, mennyire hálás vagyok, amiért az apámmal az oldalamon készítettem egy filmet” – mondta Reitman. „Épp ezért most annak van itt az ideje, hogy átadjam ezeket a kulcsokat a kreatív partneremnek és a szellemirtó társaimnak, Gil Kenannek, egy zseniális rendezőnek, aki életben tartja Spengler szellemét. Csak remélni tudom, hogy ugyanazt a termékeny gondoskodást és támogatást nyújthatom, mint az apám.”

A Szellemírtók: A borzongás birodalma  csak március 22-én jelenik meg a mozikban.

Miért lehet máig népszerű a Szellemírtók trilógia?

A Szellemirtók trilógia az évtizedek során sikeresen megőrizte népszerűségét és kultuszklasszikussá vált, elsősorban azért, mert egyedi és felejthetetlen karaktereit egy kiváló szkript és szórakoztató szellemség egészíti ki. Először is, a filmek ikonikus főszereplői, mint például Peter Venkman (Bill Murray), Raymond Stantz (Dan Aykroyd) és Egon Spengler (Harold Ramis), olyan karakterek, akiknek karizmája és humorérzéke örökre beégett a popkultúrába. Másodszor, a trilógia sikere részben annak köszönhető, hogy egyedülálló műfajkeveréket kínál: vígjáték, sci-fi és horror elemeket ötvöz, ami széleskörű nézőközönséget vonzott. A Szellemirtók egyedi megközelítése a szellemek és a paranormális világ iránti érdeklődést ötvözi a könnyed humorral és izgalmas kalandokkal.

Harmadszor, a filmek időtálló humora és karakterei miatt a Szellemirtók trilógia számos generáció számára vált élménnyé. A szellemek elleni harc, a vígjátéki elemek és a karakterek közötti dinamika olyan elemek, amelyek mind a mai napig frissek és vonzók minden korosztály számára, így a filmek is állandó népszerűségnek örvendenek. Végül, a trilógia kreatív világa, a fantasztikus effektek és a karakterek iránti szimpátia hozzájárultak ahhoz, hogy a Szellemirtók a filmművészet és a szórakoztatás egyik meghatározó részévé váljon. A filmek egyedi kombinációja, karaktereik karizmája és a történetek varázsa mind a mai napig elvarázsolja a nézőket, így az örökzöld kultusz marad a Szellemirtók trilógiával szemben.

Forrás: Comicbook.com

Ezt láttad már?

Ezzel a 35 remek játékkal teljesen INGYEN játszhatsz a Steamen

×