Soha ekkora játékmenetet még nem készítettek a fejlesztők, szóval a DC univerzumban játszódó Suicide Squad játék hosszú élménynek ígérkezik.

Gábor János

2024.01.15. – Bár a VGC benyomása szerint nem lesz akkora újítás a műfajban, mint a Batman: Arkham széria, a Suicide Squad: Kill the Justice League így is messze a legnagyobb történettel rendelkező videojáték a fejlesztő Rocksteady Studios történetében. Erről a játék termékigazgatója, Darius Sadeghian beszélt a Play Magazinnak.

„Még mindig tele van azzal a DNS-sel, ami áthatja a Batman: Arkham sorozatot. A történet és a karakterek alapjai abszolút központi szerepet játszanak a folyamatunkban: a sztori szempontjából ez könnyen a legnagyobb játékunk eddig”

– árulta el az interjúban. Jól rátapintott a lényegre: mivel a DC-játékok rajongói nem fognak (és nem is nagyon tudnak) elvonatkoztatni az Arkham trilógiától, muszáj arra mutogatva győzködni őket a címe megvásárlása mellett. Sadeghian főleg azért üzen a fanoknak, mert a 2023 májusáról 2024 februárjára halasztott Suicide Squad: Kill the Justice League kapcsán aggodalmat keltettek a looter-shooter vonások, a játékon belüli vásárlási lehetőség, illetve a többféle virtuális valuta. Elkerülendő a gyanút, hogy egy pay-to-win jellegű pénzszivattyú lesz, a Rocksteady fejese hozzátette: „fontos számunkra, hogy nagylelkűek legyünk a játékosainkkal, ezért a megjelenést követő első évben rengeteg új tartalmat kapnak, teljesen ingyenesen”.

Forrás: Warner Games

Ilyen lesz a Suicide Squad: Kill the Justice League

A cím nem sok kétséget hagy afelől, hogy mi fog itt történni, de a hivatalos szinopszis még egyértelműbbé teszi a dolgokat. Nem a klasszikus DC szuperhősöket, például Batmant vagy Supermant fogjuk irányítani. Épp ellenkezőleg: a Suicide Squad tagjait, vagyis Harley Quinnt, Deadshotot, Captain Boomerangot és King Sharkot, akiknek a kormány megbízásából a főgonosz, Brainiac befolyása alá került Supermant, Batmant, Villámot és Zöld Lámpást kell eltenni láb alól. A látványos összecsapások Metropolis épületei között történnek majd, állítólag kellően véres és nyers stílusban ahhoz, hogy megfeleljenek a DC hangulatának. A Rocksteady eddigi legnagyobb játéka február 2-án érkezik (és már előrendelhető) PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re. Az ára a mostanra bevettnek számító 70 dollár/euró (kb. 27-28 ezer forint) körül alakul, de a Digital Deluxe Editionért bő tízezerrel többet kell leszurkolni.

És ezt láttad már?

Így néznének ki a különböző országok Batmanjei – Íme a MAGYAR

×