Bár a Batman: Arkham Trilogy valóban megérkezett Nintendo Switch konzolra, egyes játékosok figyelmeztetnek, hogy nem lesz tökéletes az élmény.

2023.12.02. – Simán ki lehet jelenteni, hogy a gamerek igényei az elmúlt 10 évben igencsak megváltoztak. Régen elég volt egy kiváló élmény, egy jó történet, vagy néhány egyedi játékelem. Mostanra mindenki jóval magasabbra tette a lécet, kiemelve a technikai követelményeket. Kell a 4K felbontás, kell a 120 fps, mindezt persze a lehető legolcsóbb hardverek mellett. Így aztán teljesen érthető, amikor néhány játékos elégedetlen lesz, amikor valami kicsit gyengébb teljesítményt mutat.

Így járt az utóbbi időben a Nintendo Switch. Bár a konzolon egyre több játék jelenik meg, melyek korábban más platformokon voltak elérhetők, sokan aggódnak a teljesítmény miatt. Amikor a Mortal Kombat 1 megjelent a Nintendo konzoljára, a játékosok nagyon kiakadtak a grafika miatt. Most a Batman: Arkham Trilogy került terítékre, ami pont a napokban jelent meg.

Batman: Arkham Trilogy X Switch

A Warner Bros. Games és a DC nemrég bejelentette, hogy a Batman: Arkham Trilogy most először elérhető Nintendo Switch konzolon. A Rocksteady Studios díjnyertes videojátékainak gyűjteménye a kritikusok által elismert Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City és Batman: Arkham Knight játékokat egyesíti egy ikonikus csomagban, mindhárom cím összes korábban megjelent letölthető tartalmával (DLC) együtt. A Batman: Arkham Trilogy-t a Turn Me Up Games fejlesztette Nintendo Switch-re. Emellett az csomag tartalmazza a 2022-es The Batman című filmben látott skint is.

Persze köztudott, hogy bár a Nintendo Switch egy fantasztikus konzol, nehezen boldogul olyan nyílt világú játékokkal, mint amikkel PlayStation-ön vagy Xbox-on játszunk. Elég csak a Hogwarts Legacy-t megnézni, mint friss példát. Sok rajongó szerint a játékot nem kellett volna Switchre kiadni. Egy friss poszt szerint az Arkham Trilogy is problémákkal küzd.

A YouTuber GameRiotArmy volt az első, aki aggodalmát fejezte ki. A Twitteren azt írta: „figyelem, én távol maradnék a Batman: Arkham Trilogytól Switch-en. Játszhatatlan.” A mellékelt videó az Arkham Knightból van, és bár grafikailag a játék elég szép, a szaggatás elég jól látható. Nem könnyű célozni és lövöldözni, amikor a játék mindenhol laggol, glitchel és kevés az fps.

A felhasználó szerint olyan is előfordul, hogy a játék leesik 2 fps-re. Persze azt is fontos hozzátenni, hogy a a fejlesztő hamarosan kiadhat egy frissítést, ami számos problémát orvosolni fog. Egy másik nemrég megjelent videóban jól látható, hogy nem mindegyik játékot és nem mindegyik játékost érinti a probléma. Itt például elég jó a játékmenet.

Egy másik érdekes videó pedig azt mutatja be, hogy a Switch változatok mennyiben mások teljesítményben és grafikában, mint más konzolokon.

 

Nagyon reméljük, hogy hamarosan olyan frissítés érkezik a Batman: Arkham Trilogy-hoz, ami javítja a fenti problémákat. Már csak azért is, mert ha van olyan játéksorozat, amit ajánlani tudunk minden gamernek, akkor az ez.

Batman: Arkham Asylum

A Rocksteady Studios 2009-ben bemutatta a Batman: Arkham Asylum-ot az ikonikus Arkham-sorozat első részét. A játék megteremti a DC „Arkhamverse” alapjait, amit a rajongók ma már jól ismernek és szeretnek. Egy egyedi, sötét és hangulatos kalandba, a hírhedt Arkham Asylum mélyére kerülünk. Az játékban a játékosok Batmanként az árnyékban mozognak, hogy félelmet keltsenek az ellenségben, és szembeszálljanak Jokerrel és Gotham City leghírhedtebb gonosztevőivel, köztük Harley Quinnnel, Bane-nel, Killer Croc-kal, Poison Ivyval és Scarecrow-val, akik átvették az uralmat az elmegyógyintézet felett.

Batman: Arkham City

Batman: Arkham City az Asylum 2011-es folytatása. A játék szabadjára engedi a playereket a kiterjedt Arkham Cityben – Gotham City összes gengszterének és őrült bűnözői lángelméjének szigorúan őrzött „otthonában„. A játékban Gotham City legveszélyesebb bűnözőivel szembe kell nézni, köztük a Macskanővel, a Jokerrel, Riddlerrel, Kétarccal, Harley Quinnel, a Pingvinnel, Faggyal. Megtapasztalhatjuk, milyen érzés Sötét Lovagnak lenni, és igazságot szolgáltatni.

Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham Knight a trilógia befejező része, ami a Sötét Lovag számára még magasabbra emeli a tétet. Az Arkhamverse történetének eposzi befejezésében Gotham City sorsa ismét veszélyben van. A világ legnagyobb detektívjéhez csatlakoznak legközelebbi szövetségesei, Gordon rendőrfőnök, Oracle, Alfred, Lucius Fox, Macskanő, Robin és Nightwing. A játék Gotham City végső leszámolásában csúcsosodik ki, sőt végre megkapjuk a Batmobilt, ami vezethető Gotham City utcáin.

Ez is érdekes:

79 (!!!) film és 9 sorozat tűnik el decemberben a Netflix kínálatából

×