Bemutatkozott egy újabb ígéretes és az Unreal Engine 5-nek köszönhetően szuperlátványos dínós játék, az Elveszett Világ nyomdokaiba lépő Instinction.

Bódi Dániel

2024.01.15. –  A dínók az új zombik, mondhatni annyira felkapottak lettek a néhai földlakók, hogy a főszereplésükkel már többféle műfajban válogathatunk;

  • stratégiának ott a Jurassic World Evolution 2
  • túlélőnek az ARK: Survival Ascended, majd hamarosan remélhetőleg annak folytatása, az ARK 2 is megjelenik
  • békés életszimulátornak a Paleo Pines
  • hagyományos állatkertépítésnek a Parkasaurus

hamarosan pedig jön a túlélőhorror Deathground, a néhány napja bemutatott Doom-szerű vérontást ígérő Son & Bone, illetve valamikor egyszer meg fog jelenni az Unreal Engine 5-ben készülő Instinction is, ami két évvel az eredeti bejelentése után végre egy játékmenettel mutatja meg magát. Valószínűleg csak a véletlen műve, hogy pár napon belül két dínós játék is bejelentkezik az őshüllőkért rajongó játékosok figyelméért, akik mostanság jól láthatóan bőségesen el vannak és lesznek látva játszanivalóval.

Mégis, ebben a sokaságban is érdemes figyelemmel kísérni az Instinction fejlődését, amit egy kisebb független csapat teljesen egyértelműen Sir Arthur Conan Doyle Elveszett Világából inspirálódva készít. A sztori szerint Egy Izzy nevű hölgy a mexikói hegymászása során beesik egy barlangszerű képződménybe, ami valójában egy átjáró egy ősi, ám közel sem érintetlen rejtett világba. A járatból kikecmeregve aztán hamar rájön, hogy sem a kijutás, sem pedig a túlélés nem lesz egyszerű, ezt az elveszett világot ugyanis rég kihaltnak hitt dinoszauruszok népesítenek be.

Bár az alapfelütés nem túl egyedi, már vagy százszor elhasznált, ugyanakkor a játék misztikumokkal átitatott világát mégis érdemes lehet felfedezni, ahol nem csak dínók, hanem más emberek is rejtőznek. De ahogyan azt az Elveszett Világ sorozatból, filmből és könyvből már jól tudjuk, ennél sokkal többről lesz szó – már ha a fejlesztők valóban betartják a vállalásaikat, és nem az új The Day Before próbálnak meg lenni.

Ez utóbbit úgy próbálják meg elkerülni, hogy 2024-ben három játékmenetet terveznek megmutatni az Instinctionből; az elsőben a játék korai szakaszába nyerünk bepillantást, a másodikban a harcrendszert ismerhetjük meg jobban, míg a harmadikban más játékmechanikákat fogunk látni. A teljes megjelenést (ha lesz olyan) 2025 végére tűzték ki, az alfa tesztidőszak pedig elméletileg idén ősszel kell majd elinduljon. Az Instinction elkészültét támogatni is lehet – amit általában és most sem javaslok, de aki mégis így tesz, az egy csomó exkluzív tartalmat kap cserébe, például

  • a fejlesztésről készült tartalmakat,
  • digitális művészeti albumot,
  • egyedi skineket,
  • a játék soundtrackjét
  • kiegészítő tartalmakat a megjelenés után,

amit egyébként nem csak PC-n, hanem konzolokon is terveznek megejteni. Maga a játék egyébként különösen gyönyörűnek ígérkezik, amiről természetesen az újabb generáció főszponzora, az Unreal Engine 5 gondoskodik.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezen az 5 módon semmisülhet meg az univerzum – a tudomány szerint

×