Olyan játék érkezik a Steam kínálatába, ami nem csak ledönti, egyenesen lábbal tiporja a tabukat. A horror nagyon beteg vágyakra alapoz.

Gábor János

2024.01.14. – Elég bátor, de egyben viszolygást keltő projekt az a játék, amit ebben az évben tervez kiadni a Steamen a Madmind Studio. A lengyel videojáték-fejlesztő eddig se fukarkodott a durvulással: korábban az Agony című túlélő horror verte ki a biztosítékot az érzékenyebb lelkű gamereknél, de most még az alvilági szenvedéstől is sokkal durvább dolgok következnek.

Forrás: MadMind Studio

A TORMENTOR egyenesen beteg, mivel visszataszító és beteges vágyak kiélésére készült – történetesen arra, hogy módszeresen és hosszan lehessen benne másokat kínozni, egy elképesztően nyomasztó helyen. A játék Steam oldala egyértelművé teszi, miről van itt szó: azt írják, a horror története azzal indul, hogy egy könyörtelen kínzó szerepében találod magad. Az a feladatod, hogy a módszeres kínzásról és öldöklésről videókat készíts, majd azokat súlyos összegekért eladd a dark weben. A keresett pénzből bővítheted az eldugott kis börtönödet, további potenciális áldozatokat cserkészhetsz be és még durvább, kifinomultabb kínzóeszközöket vehetsz. Mert az üzlet sosem áll le. Közben viszont meg kell küzdened az egyre súlyosabb mentális betegségeddel, ami kitörli az emlékeidet és rendszeresen ájulásokat okoz. Éppen emiatt egy szervezett bűnözői csoporttal is együtt kell működnöd, hogy hozzájuss a drogokhoz, amik úgy-ahogy észnél tartanak. Vagy minél.

Őszintén szólva, kicsit meglep, hogy egy ilyen elképesztően kegyetlen és nyíltan beteges ösztönökre alapozó horror egyáltalán elkészült. Ráadásul, ha elég durvára sikerült (amit borítékolhatunk), a fél internet rá fog pörögni, hogy a betiltását követelje, és talán éppen ez az, amire a stúdió alapoz. Olyan elképesztően brutális valamit akartak készíteni, ami sokakat kiakaszt, és szépen gerjeszti a saját hírnevét – jelentős marketing költségek nélkül. Láttunk már hasonlót, nemrég éppen a moziban, ahol egy bohócos horror közben sorra rosszul lettek a nézők. A TORMENTOR viszont több lépéssel tovább megy, és tényleg porrá zúz minden tabut, hiszen itt tőled, a játékostól várja el, hogy minél kíméletlenebb légy az áldozataiddal. Ami minden, csak nem pozitív személyiségfejlesztés. A MadMind Studio beteges rémálma valamikor 2024-ben jön PC-ra, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re. Hacsak addig nem söpri el a népharag.

De miért vonzó a beteges horror? Mindenre van magyarázat:

Minek készül a mesékből horror, és miért nézzük meg? Hát EZÉRT!

×