Jó hír a rajongóknak: hivatalosan is bejelentették a bohóchorror harmadik részét, amihez minden eddiginél több vérengzést ígértek.

A Halloweenhez és a Rémálom az Elm utcábanhoz hasonló stílusban készült kaszabolós horror hivatalosan is franchise méreteket ölt, miután az amerikai készítők bejelentették: trilógiává bővítik a történetet – vette észre a Gaming Bible. A Terrifier 1-2-ben a szereplők egy Art nevű gyilkos bohóccal szállnak szembe, és a harc felkavaró, borzalmas öldöklésben teljesedik ki. Ezt még edzett gyomorral rendelkező nézők sem mindig bírják: a második rész arról híresült el,

néhányan egyenesen hánytak tőle a moziban, annyira brutális lett.

Aki viszont jobban bírja a belezést, és simán megebédel a Fűrész összes közben is, izgatottan várhatja, hogy milyen gusztustalanságokkal sikerül előállni a Terrifier folytatásában. Az alkotók már most megígérték, hogy az új rész extrémebb lesz a korábbi filmeknél, leginkább a siker miatt jócskán megnövelt költségvetésnek köszönhetően. A cselekményről egyelőre kevés részletet tudni, de nyilván az első két filmhez hasonló képletet fog követni: a gonosz lélektől megszállt bohóc váratlanul felbukkan egy kisvárosban és sosem látott hentelésbe kezd.

Forrás: The Coven

Damien Leonne író elárulta: „a Terrifier 3 egy újabb határokat feszegető alkotása lesz a horror műfajának, és folytatja a franchise rajongói által elvárt és ünnepelt, kompromisszumok nélküli sokkolást… Ha azt hitted, hogy Art, a bohóc rémuralma a 2. részben extrém volt, akkor még semmit sem láttál”. Priscilla Ross Smith producer, a gyártó The Coven filmstúdió alapítója hozzátette: „ezúttal sokkal nagyobb lesz a büdzsé, aminek az a célja, hogy még több kreatív szabadságot adjunk a filmkészítőknek, és hagyjuk, hogy olyan vadak legyenek, amennyire csak tudnak. És a viccet félretéve: idén indulni fogunk az Oscar-díjért” – utalt Leonne korábbi nyilatkozatára, amiben a rendező röhögve közölte (miután maga elé képzelte a Filmakadémia öklendező tagjait): a Terrifier 2-nek járna a legjobb film díja.

 

Míg az első Terrifier-film átlagos kritikákat kapott a kritikusoktól és a nézőktől, a második minden várakozást felülmúlt: slasher horrorhoz képest szokatlanul pozitív kritikákkal került a mozikba, sőt, jelenleg is 85 százalékos kritikai és 80 százalékos közönségpontszámmal áll a Rotten Tomatoes-on. A mozikasszáknál több mint 15 millió dollárt hozott, egészen minimális költségvetés ellenében, szóval okkal bíznak benne, hogy a beteg brutalitása miatt keltett hírverés ennek a sokszorosával kecsegtet egy harmadik rész esetén. A forgatás november-december környékén lesz, a bemutatót 2024 végére (szerintünk Halloweenre) szeretnék időzíteni.

Amúgy játék is készül belőle:

Játék készül a horror alapján, ami miatt mentőt kellett hívni a moziba

 

×