Film/TV

Ő alakítja a The Last of Us legjobb és legutáltabb hősét, Abby-t a sorozatban

Bódi Dániel

2024.01.10. – Hosszas várakozás, reménykedés és tippelgetés után az alkotók hivatalosan is leleplezték, hogy ki fogja alakítani a The Last of Us játéksorozat egyik legjobb, de egyben legmegosztóbb és legutáltabb főhősét, Abby Andersont az HBO adaptációjának második évadában.

A pletykák pedig mind igaznak bizonyultak, az HBO Max (addigra már csak Max) kínálatában valamikor 2025-ben debütáló folytatás kulcsszereplőjét valóban Kaitlyn Dever keltheti életre, akit a nézők többek közt az Apa csak egy van, valamint a Dopesick című sorozatokból, illetve a Netflix frissen bemutatott filmjéből, az Édes Búcsúból, illetőleg a Nincs, aki megmentsen sci-fi horrorból ismerhetnek. Kaitlyn azonban a játékosok számára is ismerős lehet; ő volt ugyanis a szintén Naughty Dog fejlesztésű Uncharted 4 prológusában 8 éve bemutatott Cassie „Drake” Morgan, azaz a széria főhősének, Nathan Drake (Morgan) és Elena Fisher lánya.

Kép: Variety

Bár Kaitlyn színészi kvalitásaihoz semmi kétség sem fér, tökéletes választás, de a szerep elvállalása mégiscsak bátor dolog a részéről. A The Last of Us Part II 2020-as megjelenése után ugyanis az Abby-t – csak részben – alakító színésznőt, Laura Bailey-t tömegesen kezdték el zaklatni, néhányan halálosan is megfenyegették. Bár szerencsére nem történt tragédia, de jól mutatja a karakter körül uralkodó gyűlöletet, amit a történetének, de leginkább személyes tragédiájának meg nem értéséből (illetve a világ totálisan leegyszerűsített, fekete és fehér, jó és rossz ősemberi értelmezéséből) lehet levezetni.

De, ahogyan a játék, úgy maga az adaptáció is megosztó; az első évadban bemutatott Bill és Frank közötti romantikus kapcsolat, amire és aminek megélésére voltaképp a civilizáció megsemmisülése adott egyáltalán lehetőséget, nem mindenkinek nyerte el a tetszését. A társadalomkritikus üzenetet dekódolni képtelen, homofób vélemények árasztották el az internetet, a másságot élből elutasító gyűlölködők pedig tömegesen pontozták le az IMDB és a RottenTomatoes felületein az epizódot (bár így sem sikerült 8.1 és 98% alá süllyeszteniük).

Mindennek fényében pedig elképzelni sem lehet, hogy mi várhat Kaitlyn Deverre. Remélhetőleg a Naughty Dog és az HBO meg fogják teremteni számára a megfelelő támogató környezetet, valamint a fizikai és a mentális védelmet, azt ugyanis már most borítékolhatjuk, hogy ő sokkal brutálisabb gyűlölködéseket és fenyegetéseket fog kapni, mint amit a játék második, illetve a sorozat 1. évadának 3. része kiváltott egyesekből. Erre szűken egy évük van az alkotóknak, a the Last of Us második szezonja ugyanis a tervek szerint valamikor 2025-ben indulhat, ami az első évaddal ellentétben az alapul szolgáló játék csak egy részét fogja feldolgozni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

14 perc telt el azóta...

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

29 perc telt el azóta...

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

51 perc telt el azóta...

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

2 óra telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

2 óra telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

3 óra telt el azóta...