Minden gamer álma, hogy bármilyen élethelyzetben önmagát adhassa. Az új zajszűrős maszkkal úgy üvöltözhetsz, hogy közben melletted alszanak.

2024.01.08. – Biztos minden gamer belekeveredett már olyan helyzetbe, hogy legszívesebben elüvöltötte magát, de éppen mindenki aludt körülötte. Vagy csak simán jó lett volna infózni a srácoknak, de a párjuk éppen ledőlt pihenni. Nos, ezekben az esetekben eddig a mindent lebíró akarat és az önfegyelem volt a legjobb eszközünk. Ám ez a helyzet a CES 2024-gyel örökké megváltozott!

A Skyted ugyanis bemutatta a Silent Maskot, ami pontosan azt tudja, amit a neve is sugall. Egy maszk, ami szinte teljesen megszűri a hangokat. A maszk lehetővé teszi, hogy bármilyen privát, vagy titkos témát, normál hangerőn beszéljünk át akár egy könyvtárban anélkül, hogy bárki meghallaná. A projektet a Kickstarteren élesítette a Skyted. A sikeresnek tekinthető mérföldkövet 8800 dolláron, vagyis körülbelül 3 millió forinton határozták meg. Ezt az álomhatárt már többször is megugrotta a projekt, a cikk írásának idején már több mint 55 ezer dollárt, vagyis majd’ 19 milliót sikerült gyűjteni.

A maszk, ami megszűr szinte mindent

A maszk a sugárhajtóművek legújabb modelljeihez hasonló technológiát alkalmaz a hangszűréshez.  Rezonátorok szívják el a hangokat és úgynevezett kamrákba terelik. Így a hullámok ellenőrzött környezetben szétoszlanak, ahelyett, hogy kiszivárognának a „szabad levegőre”, s így meghallanánk azokat. A maszk belsejének közepén kis lyukak, az arc két oldalán pedig 12 mm-es kamrák találhatók. A maszk belsejébe mikrofont szerelte. Az eszköz típusától függően Bluetooth-on vagy vezetéken keresztül csatlakoztathatjuk telefonunkhoz, vagy laptopunkhoz. Beépített audio csatlakozókkal is ellátták, így mind saját magunkat, mind a többi embert is hallhatjuk a hívás során.

gamer maszk

A Skyted jelenleg 299 dolláros (kb. 100 ezer forint) „early bird” áron kínálja a maszkot a Kickstarteren. Ám érdemes gyorsan kapcsolni, hiszen a bevezető időszak után 100 dollárral többe fog kerülni! Számos olyan maszk létezik már, ami segít abban, hogy privát módon folytassunk le beszélgetéseket. Ezek leginkább azoknak kihagyhatatlan ajánlatok, akik sokat ingáznak és bizalmas információkkal dolgoznak. Vagy hát ott van a saját kontextusunk, zavarhatjuk a környezetünket a hangos beszéddel. Esetleg ordibálással… (khm, FIFA és FC24 játékosok!)

Ezt olvastad már?

Íme az összes játékból készülő film és sorozat, ami 2024-ben érkezik

×