Bemutattak egy olyan gyűrűt, ami segít akkor is elérni a telefonodat, amikor már ahhoz sincs kedved, hogy elővedd a zsebedből.

2024.01.10. – Lehet, hogy a hétköznapokban nagyon kevés emberrel találkozom, szóval javítsatok ki, ha tévedek. Szerintem nálunk Magyarországon nem sokan használják a hangalapú parancsokat nyilvános helyen. Mármint lehet, hogy otthon az iPhone-osok szólnak SIRI-nek, vagy az Androidosok beszólnak a Google Assistant-nek, de azért nem gyakran látok ilyet mondjuk az utcán vagy a boltban. Persze vannak ismerőseim, akik úgy keresnek a Google-ban, hogy bemondják, mit akarnak.

Aki viszont gyakran keres vagy kérdez a telefonjától hangalapú módon, annak érdekes lehet az a gyűrű, amit nemrég bemutattak a CES 2024-en. A készítők úgy érezték, a hangparancs nem lehet elég diszkrét, illetve tök rossz, hogy mindig elő kell venni hozzá a telefont, mert a rendszer nem érti, mit mondunk. Ilyenkor jó hangosan kell bemondani mindent, amit ugye más is hall. (Mondjuk nem értem, mi a baj a csendes begépeléssel, de ezt most hagyjuk.)

WHSP gyűrű

A VTouch nevű dél-koreai cég kifejlesztette a WHSP Ring nevű gyűrűt, ami egy közelségérzékelővel és mikrofonnal rendelkezik. Ez akkor aktiválódik, amikor az ujjunkon lévő gyűrűt a szánkhoz emeljük. Így amikor beszélni akarunk, egyszerűen csak belesúgjuk a gyűrűbe, és a telefon megérti, mit akarunk. Erről az elábbi videó sokat beszél.

 

Az ötlet lényege, hogy a VTouch saját alkalmazását használva számos AI asszisztens elérünk, anélkül, hogy elő kéne venni a készüléket. Ahogy a videóból kiderül még üzeneteket is lehet küldeni hangalapon, szóval tényleg segít azoknak, akik még pötyögni is lusták. A gyűrű egyetlen feltöltéssel körülbelül másfél napig bírja. Olyan gomb is van rajta, amit ha ötször megérintesz, elindít egy rendszert, ami vészhelyzet esetén felhív valakit, és felveszi a környező hangokat. A Touch tervei szerint egy Kickstarter gyűjtést szervez a WHSP Ring számára, de arról még nincs hír, hogy mennyibe fog kerülni a kicsike.

Nem is olyan rég egy szabadalomból az derült ki, hogy az Apple olyan okosgyűrűt tervez, amit nem csak az ujjunkra tudunk húzni.

Ezt láttad már?

40 elmebajos és hányadék gamer setup, amitől sírva rohansz ki a világból

×