Az elmúlt évben egyre többször felmerült, hogy már 2024-ben megérkezhet a Windows 12. Újabb jel utal erre, ráadásul az egyik neves gyártó jóvoltából.

2024.01.08. – Hónapról hónapra megvizsgáljuk a Steam statisztikáit. Ebből világosan leolvasható, hogy a Windows 11 népszerűsége lassan, de biztosan nőtt az elmúlt időszakban. Egyre több felhasználó vált a frissebb operációs rendszerre. Nem titok, hogy a Microsoft nem volt túl kegyes, amikor a Windows 11 hivatalos gépigényét kellett meghatároznia. Olyan friss fejlesztésű processzorok is kiestek a támogatottsági listából, mint az első generációs Ryzenek vagy épp a 8. generáció előtti Intelek. Természetesen ki lehet játszani ezeket a korlátozásokat, de előbb-utóbb valamilyen formában vissza fog ütni, főleg, ha egyre több program használná ki a TPM 2.0 és Secure Boot adta lehetőségeket.

A Microsoft időközben változtatott a frissítések kiadási ütemtervén is. A Windows 10-es időkben évenkénti két nagy frissítésre lehetett számítani, manapság azonban egyetlen egy csomagot emel ki a Microsoft. Ezen kívül is érkezik folyamatosan fejlesztés a rendszerekhez, de ezek nem kapnak külön elnevezést a cégtől, maximum kódneveket. Éppen ezért a 23H2 (23 az évet jelöli, H2 az év második felét) után adta magát, hogy a következő Windows 11 frissítés is 2024 második felében debütál.

Könnyen lehet, hogy idő előtt érkezik az új Windows frissítés – Nem véletlenül

A Dell egyik, hivatalos marketing anyagában bukkant fel a 24H1 elnevezés és egy meglehetősen konkrét, áprilisi megjelenési időpont. Ez könnyen lehetne egy elírás is, ám az elmúlt időkben több pletyka is valószínűsítette, hogy a Windows 11 frissítési ütemterve megváltozhat. Több iparági elemző arra tippel, hogy a Windows 12 megjelenését szeretné ilyen formában beidőzíteni a Microsoft. Korábban is felmerült, hogy valamikor 2024 nyarán érkezhetnek meg a Windows 12 első tesztverziói, hogy aztán ősszel az első, éles verzió debütálhasson. Ez remekül egybe is vágna a fenti lépéssel, de természetesen a hivatalos bejelentésig érdemes pletyka szinten kezelni ezeket a hírmorzsákat. Egy biztos, április környékén már tisztán láthatjuk, hogy mit is tervez a Microsoft 2024-re.

Forrás: PCFórum

40 elmebajos és hányadék gamer setup, amitől sírva rohansz ki a világból

×