Marvel színészt dobott a Netflix és másnak adta a legendás szörny szerepét. Őket láthatjuk Guillermo Del Toro Frankenstein filmjében.

Gábor János

2024.01.08. – Elérkezett az ideje egy újabb Frankenstein feldolgozásnak, amit ezúttal a Netflix vállalt be. A klasszikus horror következő változata Guillermo Del Toro fantáziájának szüleménye, ami általában jót jelent (nem felejtjük viszont a Nagy csobbanást megismétlő A víz érintését), és a szereposztástól is okkal esik majd le az állad.

Illusztráció a Netflix The Frankenstein Chronicles sorozatából

A Mary Shelley regényében szereplő szörnyeteg többszáz filmes, rajzfilmes vagy sorozat-feldolgozást kapott az elmúlt 100 évben, viszont erősen hullámzó minőségben. Nagy a tét, hiszen napjainkban nem feltétlenül vesz be a közönség gyomra egy 19. századi tudományos színvonalon kitalált történet. Egykor hiteles volt azt gondolni, hogy egy emberi testekből összevarrt halottat néhány villámcsapással életre lehet kelteni. Az ilyesmi sci-fi horror köntösben ma már nehezen emészthető, szóval reméljük vállaltan elszállt, misztikus megközelítést kap a sztori!

De a lényeg: a Netflix őket nyerte meg az új Frankenstein-filmhez

Nemrég még úgy volt, hogy Guillermo Del Toro író-rendező filmjében a Pókember-filmek egykori sztárja, Andrew Garfield lesz a szörnyeteg, viszont a színészsztrájk alatt felborult az időbeosztása, amihez a Netflix nem tudott alkalmazkodni, így elbúcsúzott tőle. A szerep végül az Eufóriából ismert Jacob Elordinál landolt – jelentette a Deadline. A többi szereplőben sem fogsz csalódni! A gárda gyakorlatilag összeállt, így már biztos, hogy

Oscar Isaac (Dűne, Star Wars) lesz Victor Frankenstein, és mellette olyan nevek emelik magasra a lécet, mint Mia Goth (Pearl, X), Christoph Waltz (Becstelen Brigantyk), David Bradley (Harry Potter franchise) és Lars Mikkelsen (Vaják, Ahsoka).

Arról, hogy mennyire lesz elszállt a horror (reméljük, nagyon!), az a J. Miles Dale társszerző is gondoskodik, aki korábban a többnyire erős epizódokat felvonultató Rémségek tára Netflix-sorozatban segítette Guillermo del Torot. A történet tulajdonképpen az eredeti regény egyfajta folytatása lesz. Egy bizonyos Dr. Pretorious nyomozását követhetjük majd, Frankenstein és a szörnye után. A dokinak 40 évvel azt követően kellene megtalálnia a lényt, hogy az állítólag meghalt egy tűzvészben. Persze nem tisztességes szándék vezérli: folytatni akarja Frankenstein kísérleteit. Premierdátum még nincs.

A szörny iránt sajátos szimpátiát érzünk, amióta csak ismerjük:

Valójában miattuk érdemes nézni: 10 szimpatikus gonosztevő filmekben

×