Különösen hasznos újításnak örülhetnek azok a magyar Google Maps felhasználók, akik gyakran utaznak a Volánbusz járataival.

Bódi Dániel

2024.01.07. – Bár a Volánbusz járatainak menetrendje már 6 éve, 2017 óta képezi részét a világ, úgy pedig a magyarok körében is legnépszerűbb térképalkalmazásnak, a Google Mapsnek, de azok csupán a megállóknál is kihelyezett táblákon, illetve a Volán hivatalos oldalán is megtalálható online utazástervezés – statikus – adatait tartalmazta.

A múlt idő indokolt, a Volánbusz ugyanis január 4-én jelentette be, hogy a Google Maps felhasználók mostantól élőben, valós időben láthatják a buszmenetrendeket, a járatok pontos érkezését és indulását ~ úgy a késéseket. A vállalat szerint a magyar buszozók országszerte már több mint 42.000 helyközi járatról kapnak valós idejű frissítéseket a Google alkalmazásában, és bár a helyi járatok pontos követése is lehetséges, de de csak azon városok esetében, ahol az önkormányzat – mint a helyi autóbuszos közösségi közlekedési szolgáltatás megrendelője – biztosítja az ehhez szükséges technikai feltételeket – hasonlóképp, mint Nyíregyháza.

A buszjáratok valós idejű információja a Google Maps útvonaltervezőjében, illetve a sima térképes nézetben, a megállókra bökve is látható, minden más hasznos információval és jelzéssel együtt.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Tudod-e, mit jelent a Z a Dragon Ball Z-ben? – Nem, nem Zedet

×