Egy farm a thaiföldi Lampangban inkább marihuánával eteti csirkéit, mint antibiotikummal, így adják el a találóan GanjaChickenre keresztelt állatokat.

Németh Dávid

2022. 06. 26. – Egy gyógyászati ​​marihuánát termesztő farm Észak-Thaiföldön kannabisszal eteti a szabadon tartott csirkéket, antibiotikumok helyett. Ez persze csak egy kísérlet, de a kutatók szerint ígéretes eredményeket hozott. A Chiang Mai Egyetem Állat- és Víztudományi Tanszékének kutatói szerint a lampangi farmon 1000 csirke kevesebb mint 10%-a pusztult el azóta, hogy 2021 januárjában elindult a marihuána bevezetése a csirkék étrendjébe.

A kannabisz, mint takarmány úgy tűnik, működik – ad hírt róla az Insider.

A csirkék elhullási aránya a gazdaságban ugyanakkora, mint más, normál szezonban, amikor nincs súlyos betegség, ami a csirkéket sújthatja. A dolgozók zúzott kannabiszt adnak az ételhez és a vízhez, amit a csirkék kapnak. Ez idő alatt nem adnak antibiotikumot vagy gyógyszert a csirkéknek.

Eredmény?

Sok várásló nem szeretne manapság olyan csirkét venni, ami korábban sok gyógyszert, illetve antibiotikumot fogyasztott. A szabadtartású bio-csirkéknek egyre nagyobb a piaca, így a gazdák sok mindent igyekeznek kipróbálni. Persze még senki nem próbálkozott azzal, hogy a gyógyszereket kannabisszal váltsa fel. Eddig.

Akik olyan csirkét keresnek, mely nem fogyasztott gyógyszert, akár a szokásos ár kétszeresét is hajlandók kifizetni. A terméket „GanjaChicken”-nek nevezték el, húsa pedig állítólag puhább és jobb ízű.

„A thaiföldi fogyasztók felfigyeltek erre, mert növekszik a csirkék iránti kereslet, és sok gazdálkodónak antibiotikumot kell használnia. Így néhány vásárló biztonságosabb terméket akar találni. Nem mondhatom, hogy a kannabisztól a csirkék nem tépnek be, de normális viselkedést mutatnak” – tette hozzá Lumsangkul.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezért a kínok kínja, kibírhatatlan esztelen fájdalom LEGO-kockára lépni

×