Sokat kell még várni minden idők legjobb játékadaptációjának tartott Arcane 2. évadára, aminek első ízelítőjét a legnagyobb semmiből dobta ránk a Netflix.

Bódi Dániel

2024.01.05. – Két év telt el minden idők legjobb videojáték-adaptációjának, a League of Legends világában játszódó Arcane bemutatása óta, ami azóta megannyi rangos díjat és elismerést bezsebelt – mind a geekektől, mind a szakmától egyaránt. A magasztos jelzőkre alaposan rá is szolgált, hiszen soha korábban nem készült még ilyen kiemelkedő minőségű sorozat vagy film egy játékból, ami nem csak az adaptáció hogyanját prezentálta tanítani való módon, de látványvilágával és egyedi megoldásaival még reformot is hozott az animációs műfajba-szakmába is.

Szóval az egy percig sem volt kérdéses, hogy lesz-e folytatás, ellenben azzal, hogy pontosan mikor?

Erre a 2023 végén megejtett Geeked Week óta tudjuk a választ; a 2. évad 2024. novemberében kerül fel a Netflix kínálatába. Bár állítólag az alkotópáros, Christian Linke és Alex Yee, valamint a csodálatos animációs munkákat végző francia stúdió, a Fortiche jól haladnak az évaddal, a rajongókat alaposan felcsigázva a premierdátum mellett nem mutattak előzetest, vagy egy rövidebb kedvcsinálót. De szerencsénkre erre sem kellett sokat várni, a Netflix ugyanis a legnagyobb semmiből a mai nap ledobta a geekatomot, és egy igen rövidke, de sokat sejtető kedvcsinálót villantott.

Az első betekintő az első évadban is fontos szerepet játszó őrült tudósra, Singedre fókuszál, aki egyfajta vérátömlesztésen ügyködik egy egészen hatalmas termetű bestia árnyékában. Bár mindebből egy olyan átlagos néző, akinek nem sok köze van a LoL-játékhoz túlontúl sokat nem vélhet felfedezni, míg a rajongók azonnal összesikkantják magukat, ujjal mutogatva a feltételezett Warwick karakterének sziluettjére. Elég sanszos, hogy valóban a frankensteini óriás farkasról van szó, aki vérre szomjazva Zaun sikátoraiban vadászik – de nem volt ő mindig ilyen, Singed kísérletei nyomán változott szörnyeteggé, aki mocskos eszközökkel, erőszakkal vált a tudós kísérletének áldozatává.

Minden mást azonban majd a premierhez közeledvén fogunk megtudni, de ahogyan az Arcane első évadából már jól tudhatjuk, az őrült Singed ármánykodásánál jóval többről lesz majd szó.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Brutál sok film és sorozat jön az HBO Maxra – de sajnos lesznek távozók is

×