A Stray Souls az egyik legígéretesebb horrorjátéknak indult, mára pedig ott tartunk, hogy a fejlesztőstúdió bejelentette a bezárását.

2024.01.04. – Mi is nagyon komolyan figyeltük a Stray Souls című horrorjáték debütálását, sőt tavaly októberben még az olvasóink figyelmét is felhívtuk a megjelenésre. A horror végül 2023. október 25-én jelent, pont Halloween előtt. Akkor is kijelentettük, hogy ez annyira para és beteg horror, hogy nem mindenkinek ajánjuk. Vér, belek és idegesítő mennyiségű gore van benne, ahogy a főszereplő különféle többkarú szörnyek és szőrös bestiák között lövöldözi át magát. Volt benne sok hátborzongató jelenet, levágott fejekkel, kannibalizmussal és egy nagyon ijesztő kinézetű öregasszonnyal. Lehet, hogy a fejlesztők kicsit túllőttek a célon.

Nemrég bejelentették a Jukai Studio bezárását.

 

Zaklatás és bezárás

A játékot fejlesztő Jukai Studio az ünnepek alatt bejelentette bezárását, annak ellenére, hogy az említett játék csak néhány hónapja jelent meg. A Twitteren persze több okot is felsoroltak, melyek közül az egyik a kiadójuk, a Versus Evil bezárása. Persze ezen kívül szempont volt az intenetes zaklatás, a Stray Souls gyenge fogadtatását és a gyengre eladások. A játék nem sikerült jól, a Matecriticen a játékosoktól 1.5 pont kapott.

„Mindent megtettünk azért, hogy a lehető legjobban fejezzük be a projektet, de egész idő alatt zaklatott minket, a kiadó munkatársait, más kiadók fejlesztőcsapatait és a hozzánk közel állókat valaki. Néhányan közületek szintén nem kívánt üzenetekkel és e-mailekkel gyötört minket. Megértjük, hogy nem kívántatok a továbbiakban támogatni minket. Az ügy most az ügyvédeink kezében van, így nem beszélhetünk róla bővebben, de tudjátok, hogy a stúdió bezárása ellenére sem hagyjuk el a Stray Souls-t” – írták.

A zaklatások ügyéről többen nem osztottak meg, így nem tudjuk, hogy pontosan miért is kaptak zaklató üzeneteket a fejlesztők. Ismerve azonban a toxikus játékosokat, olyan nagyon nem kell gondolkozni. A Jukai Studio tisztázta, hogy nem rúgták ki az alkalmazottakat, mivel soha nem működtek nagyvállalatként. „Együtt döntöttünk úgy, hogy mindegyikünk külön utakon fog járni” – tették hozzá. A Stray Souls kiadója, a Versus Evil ugyanazon a napon jelentette be a bezárását, mint a Jukai Studio, amit 2013-ban alapítottak, és 2021-ben vásárolta fel a TinyBuild.

Ezt láttad már?

Hazánk világhírű rajzfilmekben #1 – a legjobb magyar utalások

×