Könnyen kitalálhatod, melyik az a videojáték, ami elég elvetemült ahhoz, hogy egyetlen DLC-ért egy Tesla árát csippentse le a számládról.

Gábor János

2024.01.04. – Sokféle rekordot megdöntött már Chris Roberts rekordideje készülő sci-fi játéka. Méltán kiérdemelte a legtovább csúszó és a legdrágábban készülő IP címét, de most egy újabb, kétes dicsőséggel felérő leget kaphat:

a legdrágább DLC-ét, amit valaha kiadtak egy videojátékhoz.

A mindenki számára még csak el sem érhető Star Citizen fejlesztése 2010-ben kezdődött és a mai napig nem zárult le, viszont azóta monetizálják. Az eredetileg 2014-re ígért játék készítői egyes források szerint csak 2023-ban 104 millió dollárt gyűjtöttek a munkájuk folytatására, amivel a Star Citizen teljes büdzséje úgy 644 millió dollárnál (kb. 223,5 milliárd forintnál) tart. Ezzel a csak PC platformra tervezett játék gyártása annyi pénzt emésztett fel, mint a Red Dead Redemption 2, a Grand Theft Auto 5 és a Cyberpunk 2077 EGYÜTTVÉVE.

Ez minden idők legdrágább DLC-je

A PCGamer kiszúrta, hogy a korlátozott hozzáféréssel csupán szerencsés (és gazdag) kevesek számára elérhető Star Citizen saját rekordját megdöntő árfolyamon hirdetett meg egy kiegészítő csomagot. Anno még röhögtünk a 600 dollárért megvásárolható digitális űrhajón, aztán még jobban egy 30 ezer dolláros pakkon, de ezek a poros nyomába se érnek a nemrég megjelent Legatus bundle 48.000 dolláros, vagyis közel 17.000.000 forintos árának. Mondjuk ennyiért, ami már megközelíti egy Tesla Model 3 listaárát, legalább egy hadseregnyi űrhajó benne van.

Forrás: Roberts Space Industries

Így se túl nagyvonalú ajánlat, de tessék, íme, a csomag leírása: „ez a tökéletes kollekció, ami neves gyártók több mint 175 hajójából áll, és ami magában foglalja az összes 2953-ig kiadott és koncepcionált hajót, minden flottaparancsnokot képessé tesz arra, hogy maradandó örökséget hagyjon hátra, és az emberiséget egy szebb jövő felé vezesse”. A Star Citizen 2018 óta árulja a Legatus csomagokat. Ezek mindig is hírhedtek voltak az árazásuk miatt (az első 27 ezer dollárba került), de nem elég, hogy drágák, csak úgy nem is lehet megvenni őket. Ehhez ugyanis a játék Chairman’s Clubjának tagja kell legyél, márpedig ez olyan szintű hozzáférés, ami csak azoknak jár, akik legalább 1000 dollárt már elköltöttek a játékban.

Azt, hogy mennyire röhejes összegnél jár a játék fejlesztése, itt mutattuk be bővebben:

A Star Citizen már drágább, mint ez a 3 AAA játék együttvéve

×