A Valve még december közepén implementált a Counter-Strike 2-be egy új védelmi vonalat. Úgy tűnik, hogy január harmadikán aktiválták is.

2024.01.03. – A Counter-Strike új korszaka szeptember végén vette kezdetét. Lassan elérkezünk az első nagy összecsapáshoz is, a Dániában megrendezett Major keretein belül. Január nyolcadikától elstartolnak a kvalifikációk, hogy kiderüljön, mely csapatok méltóak arra, hogy a legjobb 24 ötös közé kerüljenek. A selejtezők jelentős részét interneten keresztül bonyolítják a rendezők, azaz gyakorlatilag semmilyen ráhatásuk nincs a játékosok gépeire. Sokan éppen ezért attól tartanak, hogy az egyre fejlődő Counter-Strike 2 csalásokat többen is bevetik majd. A későbbi, LAN meccseken már ezeket nem használhatják, ám több, valóban teljesen legitim módon játszó csapattól vehetnék el a lehetőséget.

December 19-én, magyar idő szerint kora hajnalban érkezett egy Counter-Strike 2 frissítés, mely látszólag csak apró hibajavításokat tartalmazott. Gabefollower azonban azonnal a fájlokba vetette magát, mely ezúttal is eredményes felfedezéssel zárult. Úgy tűnik, hogy a fejlesztők újabb védelmi vonalat húztak fel a játékba. Az „érdekes” lövéseket figyeli a játékmotor is, ha pedig túl gyanúsnak ítéli meg, akkor egyszerűen figyelmen kívül hagyja. A pontos működést azonban értelemszerűen csak a Valve munkatársai ismerhetik.

Támadásba is lendült a Counter-Strike 2 új védelme

Január negyedikén, a hajnali órákban örömteli hírekkel találkozhattak a Counter-Strike 2 rajongók a közösségi oldalakon. A Valve külön frissítés nélkül élesíthette a játék extra védelmét, melynek köszönhetően újabb VAC ban-hullám söpört végig a játékban. Külön kiemelendő, hogy a globális toplista első helyezettjét is kitiltotta az anti-cheat, hosszú hetek óta vártak erre a játékosok. Úgy tűnik, hogy a Valve a színfalak mögött felkészült a Major meccsek előtti tisztogatásra, melynek köszönhetően sokkal igazságosabb mérkőzéseket nézhetnek a rajongók.

Természetesen a munka itt még nem ért véget, az elmúlt időszakban olyan csalások is felbukkantak, melyek hozzá sem nyúlnak a játék fájljaihoz, miközben még külső szemmel is teljesen valós játékos benyomását keltik. A Valve a pletykák szerint évek óta finomítja a saját, mesterséges intelligenciával felvértezett Counter-Strike csalásvédelmét, ám ez idáig nem osztottak meg ezzel kapcsolatban extra információkat.

Közel 25 millió forintért cserélt gazdát ez a Counter-Strike 2 matrica

×