A közlemény miatt rákoppintottak a hírt közlő oldal orrára, aztán valakiére a Disney Parksnál is. Most akkor mikor is érkezik a Star Wars Outlaws?

Gábor János

2024.01.03. – Homok kerülhetett a gépbe a Disney sajtómegjelenéseit felügyelő osztályon (feltételezzük, hogy van náluk ilyen): valószínűleg módosítani kellett az Outlaws 2024 év végi megjelenésével is foglalkozó, eredeti közleményt, amit lehivatkozott, például az IGN. A játékot az Ubisoft gyártja – ők kommentálták az értesülést azzal, hogy nem csúszik a játék, és úgy pontos, hogy valamikor 2024-ben lesz a premier. Tegyünk rendet – persze, amennyire lehet a csekély mennyiségű információ alapján.

„Mit állítunk?”

Az IGN azt, hogy a Disney Parks részletes, 2024-es újításokról szóló közleményében azt olvasta, „a Star Wars Outlaws nyílt világú Star Wars-játék az év végén jelenik meg”. A VGC közben emlékeztet: az Ubisoft 2023 májusában úgy nyilatkozott, hogy 2024 elején tervezi kiadni a játékot. Ehhez képest sokan kiálthatnának késést, amit nem szeretnek hallani a kiadók, szóval az Ubisoft küldött is egy pontosítást az IGN-nek, hogy a „2024 végi” megjelenést módosították „2024-es” megjelenésre. Láss csodát, a Disney Parks közleményében is megváltozhatott a szöveg ahhoz képest, amit az IGN korábban olvasott:

Most akkor mikor jön a Star Wars Outlaws?

A játék a Disney – talán figyelmetlenül ellenőrzött – közleménye alapján csak valamikor az év végén jelenhet meg, a tervek szerint PlayStation 5, Xbox Series X|S és Windows platformokra. Ez vagy véletlen szivárogtatás volt, amiért aligha simogattak meg néhány fejet a Disney-nél, vagy szimpla tévedés, amit aztán korrigált a gyártást gondozó Ubisoft és az alá tartozó Massive Entertainment malmöi fejlesztő csapata.

Forrás: Massive Entertainment

A játékban az eddig megjelent leírások szerint a galaxis különböző, ikonikus és új bolygóit fedezheted fel, Kay Vess karaktere által. A feltörekvő törvényen kívüli a társa, Nix társaságában keresi a szabadságot és az eszközöket, hogy új életet kezdhessen. „Harcolj, lopj és trükközd át magad a galaxis bűnszövetkezetein, miközben csatlakozol a galaxis legkeresettebb bűnözőihez.” A cselekmény várhatóan a Star Wars V. rész – A Birodalom visszavág és a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér között játszódik majd. Az IGN szerint a fejlesztő korábban azt is megerősítette, hogy a Star Wars Outlaws egy „kezelhetőbb” megközelítést ad a nyílt világú formulához, és egy bolygó nagyjából akkora lesz, mint két vagy három régió az Assassin’s Creed Odyssey-ben.

A játék előzetesét itt mutattuk meg:

Szánk tátva maradt a Star Wars Outlaws előzetesétől – ilyen az első nyílt világú SW játék

×