Sportolók, zenészek, influencerek, tartalomgyártók árulták el a PlayStation sorozatában, hogy mivel játszanak. Te tudtad volna mire buknak?

Gábor János

2024.01.02. – Négyhetes játéksorozat zárult le a napokban a PlayStation Magyarország Facebook-oldalán. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy csupán a foglalkozás, az életkor és a kedvenc játék megnevezése alapján ki tudja kitalálni, vajon melyik celeb bújik meg a fekete sziluett mögött. A sorozatban összesen 21 hazai híresség szerepelt: a szűkmarkúan megadott információkból őket kellett helyesen megtippelni –

Te gondoltad volna, hogy éppen ezek a kedvenc játékaik?

Abosi Barna véleménye azért is lehet különösen fontos egy ilyen játékban, mert eleve sok gaming tartalom szerepelt a videós kontentjei között a YouTube-on. A válasz mégse lehetett egyszerű, mert sportos életmódja ellenére nem egy sportjáték, hanem a Call of Duty a kedvence.

Hernádi Bence esetében talán könnyebb volt helyesen betippelni a FIFA játékokat, mivel a YouTube és Instagram sztár az egyik legközvetlenebb figura a közösségi médiában, így technikailag egy nyitott könyv a követői számára.

Verebélyi Vivi és Nagy Norbi eleve küzdő alkat, mivel a tartalmaik is főleg a nemek harcát mutatják be – a rájuk jellemző humorral, főleg TikTokon. A karakterükből talán adta magát a PlayStation nyereményjátékán is, hogy Fortnite és CoD-rajongók.

Miskovits Marci tévés műsorvezető-énekesnek nem sok szabadideje lehet, de amit videojátékra tud szánni, azt szinte biztosan Madden és FIFA címekkel tölti el.

Tőrös Balázs tartalomgyártó és sportkommentátor az egyik legismertebb hazai NBA-szakértőnek tekinthető, szóval azzal, hogy NBA 2K-val nyomja otthon, nem sok embert lephetett meg a PlayStation játékán. A The Last of Us-szal azért belekavarhatott egy kicsit a képbe, de azért sokan tudták, hogy róla lehet szó.

Mivel Molnár Gabó évek óta az egyik legismertebb magyar FIFA e-sportoló, nem sok kétséget hagyott afelől, hogy ő rejtőzik a fekete sziluett alatt. Naná, hogy FIFA-rajongó. Mert volna mást mondani!

Lehet, hogy Szaniszló Csaba a magánéletben tele van meglepetéssel, de azoknak, akik a Sport TV-s munkái alapján ismerik, aligha kellett egy másodpercnél több, hogy kitalálják: ő a jellegzetes fejformát mutató sziluett mögött rejlő FIFA-rajongó.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó nevét azért lehetett nehezebb odapötyögni a PlayStation játéksorozatában, mert a Marvel’s Spider-Man a világ egyik legfelkapottabb franchise-a, szóval tömegek imádják, nyilván a sportolók között is. Tótka Sándor mindenképpen.

A magyar válogatott (és nem mellesleg az Euroliga Legjobb Védője díjjal is kitüntetett) kosárlabdázója nem is lenne önmaga, ha nem akarná kimaxolni a tudását az NBA 2K-ban. Hanga Ádám számára többlet tartalommal is bír a játék, mivel anno draftolta (bár pályára végül nem küldte) a San Antonio Spurs. Mivel az öreg kontinensen a Real Madriddal Euroligát is nyert, aligha zokog az amerikaiak miatt.

A közösségi médiában is felkapott személyi edző szereti kivetni a hálóját, ha éppen nem az edzőteremben vagy kamera előtt dolgozik. Újváry Benji személyében egy újabb Spider-Man rajongót köszöntött a PlayStation nyereményjátéka.

Dobos Evelin személyében egy idő után végre női celebet is mutattak a PlayStation Playmakers-ben. A színésznő az Aranyélet és a Tündérkert sorozatokból, a Napszállta mozifilmből vagy éppen Telekom-reklámokból lehet ismerős. Mint kiderült, forgatási szünetekben az AC franchise valamelyik címét veszi elő, ha játszani akar.

A remixmester DJ és zene producer Lotfi Begiről ismert, hogy korábban fizikailag súlyosabb eset volt. Mivel elismerésre méltó módon lefogyott és az új életmódjának felépítésében segítségére volt a sport, talán nem meglepő, hogy focirajongó.

Nyári Dia számára szakmai szemmel nem biztos, hogy túl nagy élmény MCU filmet nézni, mert azokban finoman szólva sem találkozik kiemelkedő színészi teljesítményekkel. A Marvel’s Spider-Man játékokban ilyesmin nem kell bosszankodnia.

Valkusz Milán és zenésztársa, Marics Peti nem csak a ValMar együttes fellépésein osztja meg a terepet. A két énekes pályatárs (vagy éppen ellenfél) lehet a digitális zöld gyepen is. A srácok kedvencei a FIFA-játékok.

T.Danny amikor nem színpadon rappel vagy éppen klipet forgat és még játszani is van ideje, akkor a legszívesebben FC 24-gyel tolja.

A szlovák származású Giaj avagy Giajjenno nem csak a színpadon duzzad az erőtől: felesleges energiáit szívesen dolgozza le a Tekken 7-ben is.

Nagyon szerette a rappereket a PlayStation ebben a nyereményjátékban: KKevint is megkérdezték, és a zenész szerint a Marvel’s Spider-Man a tuti. Meg tudjuk érteni a választását.

Alee szintén sokat vakerál a világot jelentő deszkákon, meg a kamerák előtt. Fiatal még, szóval duzzad benne a versenyszellem. Ennek megfelelően a Gran Turismo 7-ben is igyekszik mindenkit maga mögé utasítani.

Ha már ennyit rapper elfért a sorozatban, miért pont a műfaj egyik legismertebb hazai arcát, Curtist hagyták volna ki a körkérdésből? Ő is focirajongó, úgyhogy adja magát: a legújabb FC a nagy kedvence.

ByeAlex üdítő zárása volt a PlayStation Playmakers játéksorozatnak, de nem csak azért, mert a sok rapper után jött egy Eurovíziót is nagy sikerrel megjárt popzenész. Pályatársai nagy rajongói a sportjátékoknak, de ő inkább borzongani szeret – elsősorban az Alan Wake franchise valamelyik játékával.

A PlayStation Playmakers sorozatban szerepelt melyik magyar celeb ízlése egyezik a tiéddel és miért? Írd meg kommentben ennek a hírnek a bejegyzése alatt, a Leet.hu Facebook-oldalán!

Ha a PlayStation játékainak celeblistáján nem is, ezek között csak ott vannak a kedvenceid:

A kedvenced rajta van? – Ezek voltak a legkelendőbb játékok a Steamen 2023-ban

×