A Retro Gaming Watch célja, hogy ne csak okosóra legyen, hanem visszahozza az érzést, amikor még a Game Boy volt a menő a táskánkban.

2024.01.02. – Egyébként teljesen jogos, hogy ha már úgyis mindenki karján ott van az okosóra, akkor miért ne lehetne végre játszani is vele? Talán erre gondolt Jason Rogers is, amikor úgy döntött, hogy elindít egy Kickstarter kezdeményezést, hogy létrehozzon egy többfunkciós, retro gaming okosórát. A helyzet az, hogy mint kiderült, az ötlet nagyon sok játékosnak tetszik, szóval a tervezett 35 ezer dollár nem csak összejött, de túl is szárnyalták a támogatók: már 56 ezer dolláron áll. Ez pedig azt jelenti, hogy azok, akik megrendelik, valamikor 2024 novemberében kaphatnak is majd belőle. Nevének megfelelően a Retro Gaming Watch egy olyan okosóra, aminek dizájnja a klasszikus és retro videojátékokra összpontosít az 1980-as évekből.

A Retro Gaming Watch felpattintható kijelzővel rendelkezik, így kapunk egy mini játékkonzolt.

Olyan, mint egy Game Boy Advance SP, amit a karodon hordhatsz. Jason szerint az Arm Cortex M33 processzor 160 MHz-es órajele, az 1,5 MB RAM és a dedikált 2D grafikus processzor elegendő teljesítményt nyújt a 8 és 16 bites korszak DOS játékainak futtatásához. Ráadásul ez egy okosóra is, ami csatlakoztatva a mobilhoz már ismert funkciókkal rendelkezik.

Okosóra konzol

A Retro Gaming Watch fejlesztése nem mellesleg 10 évet ölelt fel, sok munka és tervezés vezetett az itt látható dizájnhoz. Ami a kijelzőt illeti, egy apró, 1,54 hüvelykes, egyedi, 320×320 pixeles, 60 Hz-es LCD kijelzőt kapunk. A Retro Gaming Watch magnetométert, gyorsulásmérőt és mono hangszórót is tartalmaz – a további funkciók, mint például a pulzusmérés, a microSD támogatás, a kamera szintén érkezhet, ezen még gondolkozik az alkotó.

„Megépítettük, működik” – írja Jason. „Van egy miniatürizált koncepciónk, ami képes a legtöbb szokásos okosóra funkcióra, valamint egy olyan videojáték-gépünk, ami vetekszik mindennel a DOS és a 16 bites konzolok korszakából.”

Ami persze még kérdéses lehet, hogy a karunkón rögzített órán hogyan fogunk két kézzel játszani? Értelemszerűen mindig le kell venni, de legalább tényleg mindig gyorsan kéznél van egy kis retro konzol. Ami szintén érdekes kérdés lesz, az az akkumulátoridő, hiszen a játékok futtatása nagyon gyorsan merítheti majd az eszközt. Meglátjuk, mi sül ki belőle, mindenesetre az ötlet zseniális.

Ezt láttad már?

NAGYON PARA Mickey egeres horrorjáték érkezik, erős idegzetűeknek

×