A Warzone játékosok sokszor úgy gondolják, hogy előnyben vannak a konzolos, kontrolleres felhasználók. Ezúttal azonban más a helyzet.

2024.01.01. – A Warzone egy igazi, multiplatform játék. PC/Windows mellett megtalálhatjuk az Xbox és PlayStation konzolokon is. Ráadásul a régebbi generációs konzolok sem képeznek kivételt, azaz a PlayStation 4 és Xbox One tulajdonosok is élvezhetik az ingyenes címet. A játékosokat ráadásul össze is eresztik a fejlesztők, mely rengeteg vitára adhat okot. Visszatérő vitatéma a közösségen belül az Aim Assist is annak jogossága. A kontrolleres játékosok némi segítséget kapnak a fejlesztőktől, automatikus célzásrásegítés formájában.

Manapság már konzolra is lehet csatolni billentyűzetet és egeret, ahogy a PC-s felhasználókat sem akadályozza meg senki abban, hogy Xbox vagy PlayStation kontrollert kössenek a gépre. A fejlesztőknek meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt. Az egyértelmű, hogy rásegítések nélkül komoly problémát jelentene a kontrollerek használata. A túlzott Aim Assist szintén nem megoldás, hiszen akkor jogosulatlan előnyhöz juthatnak a kontrolleres játékosok. Az elmúlt években nem volt túl sikeres az egyensúly megalkotása, a legtöbb PC-s „profi” is szögre akasztotta az egeret, hogy DualShock vagy DualSense vezérlőkre váltson. Úgy tűnik azonban, hogy ezúttal a PC-s felhasználók kerülhetnek előnybe néhány napig.

Egy PC-s mechanika teszi tönkre a Warzone meccseket

A fenti videó 2023 utolsó óráiban látott napvilágot. Elsőre azt hihetnénk, hogy egy sima Warzone csalásról van szó, ám a valóság ennél szomorúbb. Egy olyan PC-s mechanikát pillanthatunk meg a videóban, melyet az elmúlt időszakban fedeztek fel a játékosok. Konzolon nem reprodukálható, azaz egyértelműen a számítógépes játékosok járhatnak jól. Olyan gyorsan szaladhatnak a pályán a PC-s játékosok, mintha repülnének. Ez két dologban is hatalmas segítség. Egyrészt jóval nehezebb eltalálni az ilyen játékosokat, másrészt pedig pillanatok alatt a biztonságos zónába rotálhat a teljes csapat. Bár nem beszélhetünk csalásról, ennek ellenére nem érdemes kísérletezgetni, hiszen könnyen nem várt kitiltás lehet a vége. Remélhetőleg az elkövetkezendő napokban a Warzone fejlesztői orvosolják a nem tudatos előnyt.

Messzire is OP ez a Warzone fegyver – Használd ki még a nerf előtt

×