Amennyiben még korábbi Windows operációs rendszer fut a gépeden, ne is álmondj arról, hogy a Steam program működni fog rajta. Ágyő játékok.

2023.12.29. – Ha ezt a cikket valamelyik Windows 10 előtti operációs rendszert futtató gépen olvasod, vagy szoktál ilyen régi rendszeren játszani, akkor sajnos rossz hírünk van. Napokra vagyunk ugyanis attól, hogy a Steam teljesen leálljon a korábbi Windows rendszereken. Ez azt jelenti, hogy sem a program nem indul majd el, sem a játékok. Az ilyen Steam felhasználóknak esélyük sem lesz elkerülni a frissítést.

2024. január 1-től a Steam hivatalosan nem támogatja a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 operációs rendszereket.

Steam OFF

Erről egyébként hivatalosan a Valve számolt be még idén márciusban. Közleményükben azt írták: ezt követően a Steam kliens nem fog futni a Windows ezen verzióin. A Steam és a Steamen keresztül vásárolt játékok vagy egyéb termékek további futtatásához a felhasználóknak frissíteniük kell a Windows egy újabb verziójára”.

Miért?

„A Steam legújabb funkciói a Google Chrome beágyazott verziójára támaszkodnak, ami a Windows régebbi verzióin már nem működik. Ezen túlmenően a Steam jövőbeli verziói Windows frissítéseket igényelnek majd, amelyek csak a Windows 10-ben és újabb verzióiban érhetők el” – teszik hozzá.

Ha tehát Windows 7-et vagy 8-at futtatsz a játékokhoz, akkor készülj fel arra, hogy jövőre már nem fog működni rajta a Steam és egy játékot sem fogsz tudni a klines segítségével elindítani. A döntésben egyébként az is szerepet játszik, hogy a Valve statisztikái szerint már nagyon kevesen használják a klienst ezeket az op-rendszereken. A 2023 novemberi hardver- és szoftverfelmérése szerint a Steam felhasználók mindössze 0,69%-a futtat Windows 7-et. A Windows 8.1 esetében 0,16 százalék ez az arány.

Maga a Microsoft januárban szüntette meg a Windows 7, 8 és 8.1 támogatását, tehát ez valahol várható volt. Eközben az Epic szintén az év elején szüntette meg a Windows 7 és 8 Fortnite-támogatását. 2024. január 1. után a Steam kliens többé nem fog futni a Windows ezen verzióin. Nincs mese, frissíteni kell!

Ezt láttad?

Fura, de még mindig milliók tolják aktívan a PlayStation 3-mat

×