A Microsoft manapság a mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciókra feküdt rá, ám szerencsére más, hasznos Windows funkció is debütálhat.

2023.12.28. – Az elmúlt évtizedekben jelentősen leegyszerűsödött az operációs rendszerek újratelepítésének folyamata. A kezdeti időszakban több floppy lemez kellett az installáláshoz, később pedig ezt váltotta le a CD és a DVD. Ezek sebessége már kellemesebb volt, ám így is hosszas folyamatnak nézett elébe az adott felhasználó. Aztán valamikor a Windows XP megjelenése után kezdtek elterjedni az USB telepítők, ám sok esetben még trükközni kellett. A Vista és a frissebb Microsoft operációs rendszerek azonban komolyabb gond nélkül feltelepültek már egy pendrive-ról.

Természetesen még ma is választhatunk, hogy a Microsoft hivatalos eszközét vagy épp a Rufust használjuk-e a telepítő elkészítéséhez. A folyamat azonban már problémáktól mentes, ráadásul kimondottan gyorsan le is zajlik, főleg, ha SSD-re kerül a Windows. Nem szabad elfelejteni, hogy ilyenkor az esetek nagy részében törlődik az adott partíció teljesen tartalma. A Microsoft is tisztában van ezzel a problémával, ám úgy tűnik, hogy a Windows 11 egyik soron következő változatában meg is találták erre a megoldást.

Windows újratelepítés, de a fájlok megmaradnak

Most sem teljes mértékben kivitelezhetetlen a fájlok megtartása telepítés közben, ám sok esetben ez inkább árt, mintsem használ. A Windows Insider verziójában azonban felbukkan egy remek menüpont, mely hamarosan az éles ágba is átvándorolhat.

Fix problems Using Windows Update

Fix problems Using Windows Update – A Microsoft legújabb fejlesztése

A System – Recovery szekcióban bukkant fel egy „Fix problems Using Windows Update” lehetőség. A gomb lenyomása után az Update letölti a hivatalos telepítőfájlokat, majd újratelepíti a rendszert. Ennek köszönhetően nincs lehetőség sem extra DVD-re, sem pedig USB meghajtóra. Mindemellett pedig a felhasználói fájlokat, adatokat, de még a feltelepített alkalmazásokat is megőrizi majd a rendszer. Ez jelentősen leegyszerűsítheti sokak dolgát, miközben az adatmentésessel sem kell egy percet sem foglalkozni. A Windows 11 újítása nagy eséllyel a 2024 februárjára, márciusára várható „Moment 5” nevű frissítéssel érkezhet. Öröm látni, hogy a Microsoft az ilyen jellegű fejlesztéseket sem hagyja abba, nem csak a mesterséges intelligenciával kapcsolatos újdonságoknak örülhetünk.

Forrás: PCFórum

A Google helyetted emlékszik az életedre – kissé rémületes AI készül

×