Érdekes irányba tereli az EA Sports az FC 24-et. Hasonlóra még példát sem láthattunk a kiadótól, többen szomorúak emiatt.

2023.12.27. – Azt hinné az ember, hogy nincsen jó helyzetben az EA Sports az FC 24 megjelenése óta. A játékosok állandóan szidják az új epizódot a nagyobb fórumokon. A tartalomgyártók pedig napról napra dobálják ki a negatívabbnál negatívabb „véleményvideókat”. A játékmenet sokak szerint tragikus, az elmúlt évek legrosszabb metáját tapasztalhatjuk. A 71-es mélység, ami a taktikai beállításoknál dominál, gyakorlatilag lehetetlenné teszi a biztonságos labdakihozatalt. Minden csapat magasan védekezik, emiatt pedig minden meccs olyan görcsös, mintha a világbajnoki döntőt játszanánk. Az eredményjelzők pedig sok esetben inkább idéznek vízilabda meccseket, mint futballt. Arról nem is beszélve, hogy a promólapok nyithatatlannak tűnnek, a power curve pedig annyira szét van barmolva, hogy ha nyitunk is egyet, a frissen bontott lap alig ér valamit a piacon. Többen úgy vélik, hogy ha nem meta lapokat pörgetünk, idén van a legkisebb esélyünk a győzelemhez. Nos, véleményem szerint nem ennyire vészes a helyzet, de az tény, hogy a kellemes időtöltés nem ilyen.

Még hasonlót sem láttunk korábban

Az EA Sports ugyan a Holiday Update keretein belül igyekezett javítani a helyzeten, több domináns játékelemen is gyengítettek. Év közben nehéz teljesen átalakítani egy játékot, így tényleg csak nüánszokról és arányokról beszélhetünk. A játék egy fokkal tényleg játszhatóbb lett, de a rossza alapmechanikák miatt nem tűnik teljesen menthetőnek.

Maradt tehát megoldásnak az abszolút meta lapok használata. Ezeket viszont nagyon nehéz csak és kizárólag játékkal megszerezni. Ezt az EA is tudja, ennek okán pedig idén komoly figyelmet fordítottak az EA FC 24 Store csomagjaira. Még sosem voltak olyan őrületes pakkok a játék boltjában, mint idén, ezzel is költésre „hergelve” a játékosokat. Ha rossznak érezzük a csapatot, csak be kell menni a boltba, elkölteni kb. 10 ezer forintot és várni a megváltást a kb. 70×83+-os csomagtól. Ráadásul ezekben a pakkokban garantáltan megbújik 4-5 87 fölötti kártya is. Sosem volt még ilyen egyszerű vadászni a nagy értékű lapokat, ám persze ez csak akkor igaz, ha ténylegesen költünk is.

fc

Az új csúcs

Leírni is őrületes, de két-három naponta bukkan fel egy hasonló a Store-ban, ez pedig szabályosan megöli a piacot. A karácsonyi időszakban új szintre emelte az EA a „Pay-to-Win” faktort. Korábban egyetlen FIFA játékban sem volt még 500 ezer Coinnál drágább pakk a boltban, ez a rekord pár napja megdőlt. Jött ugyanis egy 600 ezer coinos pakk, amiben fixen megpihent 3 87-es, vagy annál jobb összértékű Winter Wildcards kártya, valamint 11 darab 88-as, vagy jobb minőségű Gold lap. Alacsonyan repültek a Putellasok és Ronaldok, az EA Sports gyorsan be is dobta a csomagokba a Winter Wildcards második csapatát, hogy ezzel is hígítsák a prémium csomagok súlyozását.

Sosem volt még csak hasonlóra sem példa, talán idén, az FC 24-ben a legnehezebb úgy lavírozni, hogy az ember a játék árán felül nem tesz több pénzt a címbe. Cserébe a közel 3 milliós Gullit SBC-t 30-40 ezer forint ráfordítással meg lehet csinálni. Érthető tehát az irány, csak szomorú…

Ezt olvastad már?

A világ 11 legjobb játéksorozata, aminek még SOSEM volt rossz része

×