Érdekes kísérletet tett egy videós, aki bemutatja, hogy pontosan mi történne akkor, ha megpróbálnánk megnyitni 1 milliárd oldalt a Chrome-ban.

Németh Dávid

2023. 04. 06. – Létezik egy Youtuber, aki mryeester néven ismert, nemrég pedig elérte videóin az 1 milliárdos össznézettséget. Ennek alkalmából érdekes kísérletre vállalkozott: a Chrome böngészőben úgy gondolta, megnyit 1 milliárd fület, hogy megnézze mi történik. Köztudott, hogy a Chrome előszeretettel fogyasztja a RAM-ot, így a Youtuber olyan oldalakat nyitott meg, melyek memória-igényesek. A 25 legnépszerűbb oldalt nyitotta meg, mint a Facebook, Amazon stb.

A kísérlet nem sikerült – nem lehet a Chrome-ban 1 milliárd fület nyitni.

 

A kísérlet során ugyanis úgy alakult, hogy 2600 lap megnyitása és 20 GB memória elfogyasztása után a Chrome nem bírta tovább – számol be róla a PCFórum. Utána nem jelenítette már meg az oldalakat, egy hibaüzenettel elintézte a dolgot. Persze nem lehet tudni, hogy mennyire befolyásolja a lapszám megnyitását a gép teljesítménye, de valószínűleg előbb utóbb mindenhol van egy határ.

A való életben ritkán van olyan eset, hogy valaki ennyi lapot nyit meg, de van olyan kollégám, aki legalább 100 fület nyit egyszerre. Te hány lapfüllel éled az életed?

Ezt láttad már?

Pörög még a sárgakazis Ninti? – Óriási kamukonzol-szállítmányt fogott a NAV

 

×