Minek ide Xbox, Nintendo és PlayStation, ha PolyStationözni és Nintendoesntözni is tudsz?

Az ember azt gondolná, hogy akkor, amikor kvázi fagyipénzért lehet régebbi konzolt venni, már nem pörög a 9999 játékkal kecsegtető Mini Game Entertainment System, Game Player, GS4, PolyStation, PXP, PlayBox és társaik. Pedig az a helyzet, hogy még mindig óriási rájuk a kereslet, legalábbis ezt a következtetést vonhatjuk le a NAV legújabb fogásából.

Ezeket az ultragagyi játékgépeket nagyjából a 90-es években tetőzött sárgakazettás Nintendóhoz lehetne hasonlítani, már csak azért is, mert a legtöbbjükön pontosan ugyanazokat a játékokat találjuk. Ilyen és ehhez hasonló hamisított márkajelzésű gépekből találtak több százával, némi kamu AirPods és kulcstartó társaságában egy bolgár teherautóban Gyula közelében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

A NAV szerint a fogás nagyjából 20.000 hamísított kütyüből áll, melyek összértéke nagyjából 984 millió forintra tehető.

A NAV közleménye szerint a szállítmány Görögországból indult, de nem itt nálunk, hanem Olaszországban ért volna célba. Azt nem tudni, hogy a hamisítványok mely gyártó nevével lettek ellátva, de bárkiről is legyen szó (a Nintendóról, a Sony-ról vagy a Microsoftról), az egészen biztos, hogy mindehhez nem adott engedélyt.

A NAV az ilyenkor szokásos protokollja szerint az árut lefoglalta, majd megtette a szükséges feljelentést.

Ezt is érdemes elolvasnod:

9 zseniális játékklasszikus, aminek hiába várjuk, sosem lesz már 3. része

 

×