Igazán erőteljes EVO érkezett az EA Sports FC 24-be. Van mire költeni az ünnepi pénzt, ráadásul a Guardiola fanoknak kötelező.

2023.12.25. – Azt hinné az ember, hogy nincsen jó helyzetben az EA Sports az FC 24 megjelenése óta. A játékosok állandóan szidják az új epizódot a nagyobb fórumokon. A tartalomgyártók pedig napról napra dobálják ki a negatívabbnál negatívabb vélemény videókat. A játékmenet sokak szerint tragikus, az elmúlt évek legrosszabb metáját tapasztalhatjuk jelenleg. A 71-es mélység, ami a taktikai beállításoknál dominál, gyakorlatilag lehetetlenné teszi a biztonságos labdakihozatalt. Minden csapat magasan védekezik, emiatt pedig minden meccs olyan görcsös, mintha a világbajnoki döntőt játszanánk. Az eredményjelzők pedig sok esetben inkább idéznek vízilabda meccseket, mint futballt. Arról nem is beszélve, hogy a promólapok nyithatatlannak tűnnek, a power curve pedig annyira szét van barmolva, hogy ha nyitunk is egyet, a frissen bontott lap alig ér valamit a piacon. Többen úgy vélik, hogy ha nem meta lapokat pörgetünk, idén van a legkisebb esélyünk a győzelemhez. Nos, véleményem szerint nem ennyire vészes a helyzet, de az tény, hogy a kellemes időtöltés nem ilyen.

Cserébe volt frissítés

Az EA Sports ugyan a Holiday Update keretein belül igyekezett javítani a helyzeten, több domináns játékelemen is gyengítettek. Év közben nehéz teljesen átalakítani egy játékot, így tényleg csak nüánszokról és arányokról beszélhetünk. A játék egy fokkal tényleg játszhatóbb lett, de a rossza alapmechanikák miatt nem tűnik teljesen menthetőnek.

FC

De legalább vannak EVO-k!

Az FC 24 egyik újítása az úgynevezett Evolutions, egy olyan játékelem, ami sokakban mind a mai napig tartja a lelket. Ez az a menüpont, ahol fejleszthetjük meglévő játékosainkat, s aminek köszönhetően akár Bronze lapok is játszhatókká válnak. Az EA Sports természetesen itt is ügyelt arra, hogy időről időre csurranjon cseppenjen nekik valami. Előfordulhat, hogy egy-egy EVO fizetős (Coin, vagy FC Point), de szerencsére pár ingyenes is előfordul.

A legújabb ugyan fizetős, de érdekes módon egy sztáredző előtt tiszteleg. Pep Guardiola jelenleg a Manchester City padján ül, ám korábban ő volt az, aki az ikonikus Tiki-Taka Barcelonát irányította. Most utóbbi időszak került reflektorfénybe a Pep’s Legacy Evolutionnek köszönhetően. A játékosok 75000 Coinért, vagy 350 FC Pointért cserébe egy TikiTaka Playstyle-t és Incisive Pass+-t pakolhatnak választottjukra. Emellett +5 összérték és egy halom hasznos stat boost vár még az adott kártyára.

Ha lapul a klubban egy TOTW Alaba, vagy egy szintén TOTW Cancelo, a szóban forgó EVO-t teljesíteni már-már kötelező!

Boldog karácsonyt kívánunk!

8 egészen hihetetlen, de teljesen fölösleges részlet a kedvenc játékainkból

×