Bejelentették a fejlesztők, megvan a Fallout 4 DLC-méretű modjának premierje, ami új helyszínre, a brit fővárosba viszi az apokalipszist.

Gábor János

2023.12.25. – Egy vadonatúj, több mint 13 perces maratoni előzetesben mutatja meg a Bethesda játékához óriási modot készítő Team FOLON®, hogy milyen Nagy-Britannia atomkatasztrófában elpusztult fővárosa. A Fallout: London projekt mostanra olyan állapotba került, hogy bejelentették a megjelenési dátumát, amire már nem is kell olyan sokat várni.

Már csak pár hónapig kell tűkön ülnie a rajongóknak, mielőtt  ingyenes mod formájában megjelenik a DLC méretű Fallout: London. Háromszoros hurrá érte a FOLON-nak, amelynek munkatársait le is akarta szerződtetni a jelenleg a Starfielddel elfoglalt Bethesda. Az eredeti game-et jegyző stúdió egyébként hoppon maradt, mert a fejlesztők inkább tovább dolgoztak a modon, és (egyelőre) nem firkantották alá a szerződést.

Forrás: Team FOLON

A mod a Fallout 4 alapjáték folytatásaként lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ellátogassanak egy eddig fel nem fedezett, poszt-apokaliptikus környezetbe – írja a FOLON. A sorozat korábbi hivatalos címeitől eltérően a Fallout: London nem Amerikában játszódik. A teljesen új helyszínen teljesen új kultúrákat fedezhetünk majd fel – olyanokat, amelyek nem homogenizálódtak amerikai társaikkal. A modnak köszönhetően felfedezhetővé válik a háború előtti európai történelem, illetve a nyersanyagháborúk hatása a szintén atomháború előtti Nagy-Britannia osztályszerkezetű társadalmára.

„Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Team FOLON® a Fallout 4™ kiadójától, a Bethesda™-tól különálló jogi személy”

– hangsúlyozzák külön a kötelezőt, hiszen nem bújhatnak a Bethesda mögé, és pénzt sem kérhetnek a látványosan nagyon jól végzett munkáért.

A lelkes csapat nemrég kitűzte a megjelenés időpontját, ami 2024. április 23-a lesz. A tényleg meglehetősen hosszú előzetesben azt is elárulták, hogy a londoni mod térképe 15 bebarangolható kerületet, több száz új fegyvert, páncélelemet, ellenséget, épületet, mellékküldetést, karaktert és más meglepetést tartalmaz. Szóval ja, jó hatalmas lett, ahhoz képest, hogy puszta lelkesedésből rakták össze, ráadásul sikerült megszerezni hozzá szinkronhangnak a Doctor Who egykori sztárjait, Colin Bakert és Sylvester McCoyt.

Közben már azt is tudjuk, hogy a Fallout sorozat hogyan fog kinézni:

Előzetesen a Sárkányok háza 2., a The Boys 4., a Fallout 1. és a Halo 2. évada

×