Előzetesen mutatja meg magát 2024 legvártabb sorozatai közül négy: a Sárkányok háza, a The Boys, és két játékadaptció: a Fallout és a Halo új évada.

2023.12.03. – Különleges nap a mai a sorozatrajongók (és a geekek) számára, ugyanis szívüknek több kedves sorozat is hamarosan visszatér egy újabb évaddal. Köztük is a toronymagasan a leginkább vártabb a Trónok Harca előzménye, a Targaryen ház bukását az utolsó csontig bemutató Sárkányok háza, aminek következő évada minden korábbinál véresebb konfliktusokat fest a sárkánylepte sötét égboltra. Az HBO egy 2024. nyári premiert ígér, amit a színész- és írósztrájk végeztével valószínűleg képesek is lesznek tartani, addigra pedig valószínűleg már nálunk is leváltják az HBO Maxot a Maxra – szóval majd ott lesz érdemes keresgélni a 2. felvonást.

A fiúk is rákapcsolnak – előzetest kapott a The Boys 4. évada is!

Mintha egy örökkévalóság telt volna el a The Boys 3. évadának utolsó képsorai óta, ami esztelen tombolást és vérontást jövendöl a félelmetesen szélsőséges embertömeg által legitimált Homelander elméjének totális megbomlása nyomán. Az már biztos, hogy a 4. etap sem fog finomkodni, ami viszont még annál is sokkal jobb, hogy csatlakozik a szupivadászáshoz a legendás Jeffrey Dean Morgan is, aki mint a Komédiás, a Winchester tesók démonölő faterja, na meg Negan tette le azt a bizonyos névjegyét.

Hogy a srácok miként fogják elejét venni Homelander egyre nyíltabb és kegyetlenebb ámokfutásának, azt a legvadabb álmainkban sem tudjuk elképzelni, az új évad első előzetese azonban minden korábbinál feszültebb epizódokat ígér. Premier valamikor 2024-ben, pontos dátum híján csak tippelni tudjuk a nyári indulást.

A 2. évadban alaposan összeszedi magát Master Chief is

A Halo-sorozat nagyon, de tényleg nagyon sokáig készülő első évada még a legelvetemültebb rajongók tetszését sem volt képes elnyerni, így igencsak kétséges volt, hogy lesz-e egyáltalán folytatása. Most viszont nem csak úgy tűnik, hogy Master Chief és kompániája megéli a második évadot, de azt teszi úgy, hogy láthatólag képes volt tanulni a korábban vétett hibákból is.

A legendás játékok rajongói pedig készíthetik a nasit, február 8-án ugyanis megkezdődik a Halo-lore egyik legnagyobb eseménye: Reach bukása. Bizony, bizony, a Bungie utolsó Halo-játéka után a sorozaton is rommá sírhatjuk magunkat – de ne feledjük, a planéta eleste egyenes út a legelső Halo eseményeihez, amit a 2. évad előzetesének végén nem csak megpedzegetnek, hanem elég egyértelműen be is lengetik azt.

Ez pedig egyben azt is jelentheti, hogy ez lesz a sorozat vége is, hiszen innentől már a játékok viszik tovább a történetet. Ezzel a kijelentéssel/megállapítással persze óvatosan bánok, hiszen amennyiben a Halo 2. évada sikeresebb lesz, mint a napokban a YouTube-on teljesen ingyenesen nézhetővé vált első (ami nem egy nagy mutatvány), akkor akár még az is megeshet, hogy a játékok cselekményét egy újabb formátumban eleveníthetjük majd fel – de erre azért nem fogadnék olyan nagy összegben. 

Mindenesetre a Halo 2. évada roppant izgalmasnak tűnik, ami végre azt fogja szállítani, amire rajongók milliói oly régóta vágytak. Ha pedig premierkor nézné egy magyar fan, akkor a SkyShowtime kínálatában lesz érdemes keresnie.

És végezetül egy kis Fallout előzetes is benézett,

már miután az Amazon alaposan felcsigázott mindenkit néhány látványos képpel. Az előzetes alapján elég bizakodóak lehetünk, hiszen nem csak úgy néz ki, mint egy Fallout, de úgy is hangzik, úgy is működik, mint egy Fallout. Mármint az előzetes. Az egész olyan, mintha a következő játék bemutatóját látnánk, ami egy játékadaptáció esetében talán az egyik legnagyobb bók, mi adható.

Az viszont már egy másik kérdés, hogy vajon sorozatként hogyan fog működni, de erre majd 2024. április 12-én fogunk tudni válaszolni, amikor elindul az Amazon Prime Videón. Az biztos, hogy a Fallout világa nagyon adja magát egy kalandfilmes koncepciónak, amit láthatóan az előzetesben is megpróbáltak nekünk megmutatni, hisz az akció ✔️, a humorfaktor ✔️, a fura karakterek ✔️, időbeli csavar ✔️, kosztümök ✔️, látványvilág ✔️, de az Amazon minden idők legdrágább, a Gyűrűk Ura előzménysorozatát látván azért így is bőven lehetnek kétségeink.

Te melyik sorozatot várod a legjobban?

Ezt is érdemes elolvasnod:

9 kultfilm, aminek a második részét mindenki jobban szerette, mint az elsőt

×