A God of War Ragnarok PC-s megjelenése még mindig kérdésed, de ami a Lego God of War Ragnarököt illeti, az már ingyenes és megjelent.

Németh Dávid

2022. 12. 07. – Bár a 2018-as God of War végül megjelent PC-re, az egyelőre még óriási kérdőjel, hogy a nemrég ingyenes kiegészítővel alaposan kibővült Ragnarök kap-e valamikor egy hasonló portot. Ha tippelni kellene, akkor azt mondanám, hogy a Sony tuti nem hagyja ki a PC-s pénzkeresés lehetőségét, erre viszont biztos, hogy sokat kell még várni – sacc per kábé még egy évet minimum. Jó hír azonban, hogy addig sem maradunk Kratos és Atreus nélkül, ugyanis

elkészült a LEGO God of War: Ragnarök, amit teljesen ingyenesen játszhat mindenki PC-n.

A játék legnagyobb hátránya, hogy Kratos és Atreus kalandja az népszerű dán kockajáték elemeire korlátozódik. Sokan talán hallottak már a Lego Falloutról, amit a YouTuber és játékfejlesztő ThrillDaWill készített, ő az a kreatív elme is, aki a Ragnarök LEGO változatával rukkolt elő. Persze, nem a teljes játékot és cselekményt konvertálta Legóba, de úgy történet sincs túl sok benne, csupán egy apró LEGO mókázás, egy rajongói játék, vagy inkább prototípus.

Havas LEGO-táj, vérkockák, LEGO-figura Atreus, aki LEGO Kratos nyomában íjával próbálja leszedni a LEGO ellenfeleket, akiket közben mogorva apja a Leviatán fejszével aprít kisebb kockákra – eddig szinte teljesen úgy hangzik, mint a valódi Ragnarök. ThrillDaWill még Kratos fejszéjét is úgy tervezte meg, hogy azt el lehessen dobni, és vissza lehet hívni, akárcsak az igazi God of Warban.

„Mindenki játszik a God of Warral, és úgy tűnik, hogy nagyon király. Az egyetlen probléma az, hogy le vagyok égve, és nem engedhetek meg magamnak egy PS5-öt… szóval csak a Lego modelleket és az elromlott GPU-mat használhatom” – magyarázza ThrillDaWill.

Lehet, hogy ebben a játékban nincsenek olyan epikus csaták, vagy emlékezetes történet, mint az eredetijében, de nem csak vicces, hanem érdekes és – meglepő, de – működő leképezése, illetve koncepciója egy potenciális LEGO-spinoffnak. Ne nevess! Láttunk már ennél vadabb kollaborációkat is, és miért is ne lehetne valamikor ebből egy önálló, teljes értékű játékalkotás?! Próbáld ki és meglátod:

a LEGO God of War Ragnarök teljesen ingyenesen letölthető INNEN.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mit vegyek egy konzolos gamernek ajándékba? – Segítünk!

×