A Sega rajongók hamarosan a fülükben is hordhatják kedvenc gépeiket, ugyanis nosztalgikus fülesekkel jelentkezett a cég. Mától elérhetők!

2023.12.22. – A retrónak mindig is hatalmas ereje volt, s valószínűleg ez mindig is így lesz. A videojáték-ipar erre mostanában úgy jött rá, hogy a remake-ek korát éljük, az idei The Game Awards gálára például egy 18 éves játék felturbózott változatát is jelölték a legjobbak közé. De ezen felül még mindig hatalmas piaca van a régi játékoknak és konzoloknak. Ha valaki felhuppan a Facebook Marketplace-re, több száz eladásra kínált játékot találhat. De ott vannak a gyűjtők, akik még konzolokat is kutatnak, erre a legjobb hely például Ebay, ahol akár dobozolt kütyüket is lehet még találni. Természetesen borsos áron. Az ember egyébként úgy működik, hogy ha valami közel állt a szívéhez gyerekkorában, akkor jó eséllyel mindig is a gyengéje lesz az adott dolog. Számomra a SNES egy ilyen gép, de biztos vagyok benne, hogy sokaknak a Sega Genesis, vagy a Dreamcast adja ugyan ezt az érzést.

Nosztalgia a füledben

S hogy miért tereltem pont ide a gondolatmenetet? Nos, mint kiderült a Sega rajongók hamarosan a mennyben érezhetik magukat, ugyanis a cég egy új kollaborációt jelentett be az Onkyoval. Utóbbi egy japán audiofelszerelésekkel foglalkozó gyártó, ráadásul a jobbak között tartják őket számon. A Sega pedig velük készít új Bluetooth fülhallgatókat, méghozzá nosztalgiával átitatva. Reflektorfénybe kerül a Sega Genesis és az 1998-as Dreamcast.

sega

A fülhallgatók a legendás konzolok mintájával lesznek csak megáldva, egyébként korunk technológiájával lesznek felszerelve. Épp ezért relatíve borsosabb árat is kérnek majd a kütyükért, a bevezető áruk 110 dollár körüli lesz, vagyis majd’ 40 ezer forint. 2023. december 22-től lesznek elérhetők az Onkyo Direct online áruházban. Sőt a japánok számára pedig akár a tokiói Akihabarában található Onkyo Direct üzletben is beszerezhetők lesznek.

Ha pedig a Sega reneszánszát kívánod, még az is eljöhet. A The Game Awards gálán a cég bejelentett több visszatérő projektet is. Köztük például a Crazy Taxit, a Golden Axe-et, na meg a Streets of Rage-et is.

Ezt olvastad már?

Mit vegyek egy konzolos gamernek ajándékba? – Segítünk!

×