Félsz attól, hogy a szülők, a párod, vagy a feleséged a legrosszabb pillanatban nyit rád? Ebben az esetben az Opera böngészője lesz a legjobb barátod!

2023.12.20. – Ha NSFW tartalmakat, vagy pornót szeretnél olyan időben nézni, amikor nagy a veszélye a lebukásnak, az Opera GX-et válaszd. A böngésző fejlesztői ugyanis most létrehoztak egy „Pánikgombot”, ami egy pillanat alatt elrejti a kérdéses tartalmakat az arra járók elöl. Az Opera Software a következő szlogennel vezette be a funkciót: „Tartsd titokban a képernyőidőd.” A Pánikgombot az F12 billentyű lenyomásával aktiválhatjuk, aminek hatására az Opera GX böngésző gyorsan bezárja az összes aktív ablakot, és lecseréli őket egy „jóindulatú” weboldalra.

„Gyorsan némítja és szünetelteti a lejátszást az összes lapról, majd egy új ablakot nyit meg teljesen unalmas, „biztonságos” tartalommal, így egy újabb napig biztonságban tartva a titkokat”

– írják a fejlesztők egy blogbejegyzésében.

Ráadásul amint tiszta a terep, azonnal fejest lehet ugrani újra az élvezetekbe az F12 újbóli lenyomásával. A funkció alapértelmezett „biztonságos” oldalakkal érkezik, az Opera olyanokat állított be, mint a YouTube, a Twitch, vagy éppen a Wikipedia. Ám ezeken felül természetesen a beállítások között mi magunk is személyre szabhatjuk az unalmas élményt. Bárki beállíthatja kedvenc kutyamenhelyének, vagy kötőegyletének weboldalát az alapértelmezettek közé.

opera

Ha a szükség nagy úr, itt keresd a megoldást

Az Opera GX felhasználói úgy aktiválhatják a funkciót, hogy rálépnek a beállítások panelre, majd a GX résznél lefelé görgetnek az „early bird” menüponthoz. Itt aktiválható a tesztfázisban lévő Pánikgomb. A felhasználók a böngésző „opera://settings/panic_button_settings” oldalának meglátogatásával is beállíthatják, hogy a Pánikgomb mely biztonságos oldalakra vezessen.

Kipróbáltuk, tényleg működik! Elsőre úgy tűnhet, hogy ez valami ünnepi tréfa, de nem, április bizony nagyon messze van még. Eleinte én magam is ezt hittem, de az Opera ismét bizonyította, hogy mémek terén verhetetlenek. Hogy egy ténylegesen hasznos funkcióról van szó? Nos, nem igazán, de legalább nem restek szórakoztatni a felhasználóbázist. Az Opera GX egyébként fiatalos, laza promókkal és funkciókkal próbál kitűnni a versenytársak közül, köztük olyannal, ami például eltakarítja a keresési előzményeket, ha meghalsz.

Ezt olvastad már?

Itt a PS Store óriási leárazása: January Sale, akár 75% kedvezményekkel

×