Ezúttal egy kicsit bonyolultabb feladatot adtak a mesterséges intelligenciának. A különböző játékok Pixar plakátként elevenednek meg.

2023.12.19. – Az AI 2023 végére sem veszített a népszerűségéből. Egyre több felhasználó érheti el a különféle képgeneráló algoritmusokat, akár egy telefon segítségével is. Sőt, lassan a Microsoft beépített alkalmazásai, mint a Paint is hasonló képességekkel lesz felvértezve. Rengeteg alkotás születik naponta, sokan imádják összemosni az egyes univerzumokat is. Nem ez az első, hogy a Pixar terítékre kerül, ám ezúttal nem sorozatokat vagy épp mémeket vett terítékre az alkotó. Ezúttal a játékokhoz képzelt pixaros plakátot a mesterséges intelligencia, érdemes lehet összevetni az eredeti alkotássokkal is.

Nézzük is, hogy milyen módon képzeli el népszerű játékok Pixar változatát a mesterséges intelligencia!

Call of Duty: Modern Warfare

Pixar plakát

A Call of Duty franchise-ot senkinek nem kell bemutatni. Éppen 20 éve indult útjára, az első, csak egyszerűen Call of Duty néven futó játékkal. A többi azóta már történelem, szinte minden évben érkezik egy új cím. A plakáton szereplő cím 2019-ben újult meg, erre épült az azóta is elképesztő mennyiségű játékot bevonzó Warzone is. Xbox, PlayStation és PC platformon is megvásárolható.

Az eredeti plakát:

Hivatalos weboldal: Katt!

World of Warcraft

Pixar plakát

A World of Warcraft, vagy ismertebb nevén csak WoW, a Blizzard Entertainment 2004-ben megjelent számítógépes játéka. A cég saját, Battle.Net platformján találhatjuk meg. A nagy sikerű Warcraft sorozat történetét folytatja, pontosan két évvel a Warcraft III: The Frozen Throne eseményei után kapcsolódik be a történetbe. Az elmúlt évek során rengeteg kiegészítő bővítette a játékot. Kategóriát tekintve MMORPG, azaz kizárólag internetes szerveren tudunk vele játszani. 

Az eredeti plakát:

Hivatalos weboldal: Katt!

Guitar Hero

A Guitar Hero egy zenés-ritmusjáték, melynek első verziója 2005-ben jelent meg. A játékosok speciális gitár alakú kontrollerrel segítségével találhatták el a képernyőn felbukkanó, megfelelő „hangjegyeket”. Később mikrofon és dob támogatással bővült a játék. Manapság a Fortnite: Festival keretein belül éled újjá, az egykori fejlesztőket az Epic Games vásárolta fel. A régebbi verziókat nehézkes beszerezni, ám a Fortnite Festival teljesen ingyenes, de a Clone Hero-ra is érdemes vetni egy pillantást.

Az eredeti plakát:

Pixar plakát

Fortnite Festival: https://store.epicgames.com/en-US/p/fortnite–festival

Clone Hero: https://clonehero.net

Quake

A Quake egy first-person shooter stílusú videojáték-sorozat, amit az id Software fejleszt. A sorozat első része az ugyanazon nevű videojáték volt, amely 1996. június 22-én jelent meg eredetileg MS-DOS-ra. Azóta több részt is megélt, illetve a játékmotorjára épült a fentebb említett Call of Duty széria első címe is. Nagyban meghatározta az FPS játékok jövőjét.

Eredeti borító:

Steam: https://store.steampowered.com/app/2310/Quake/

Rainbow Six Siege

Pixar plakát

A Rainbow Six Siege alapvetően egy precíz, taktikai lövöldözős játék, amely a gondos tervezést, csapatmunkát és finomhangolt taktikai küzdelmet helyezi előtérbe. 2015-ös megjelenése óta a játék jelentősen bővült pluszpályákkal, új ügynökökkel, fegyverekkel és tematikus eseményekkel. A játék komolyabb technikai fejlesztéseken is átesett, így sokoldalúbb karaktertervezést lehetővé téve. Xbox, Playstation és PC platformokon is megtalálhatjuk.

Eredeti borító:

Hivatalos weboldal: Katt!

Rocket League

Rocket League egy járműfoci-videojáték, amelyet a Psyonix fejlesztett és adott ki. A játék először 2015 júliusában jelent meg PlayStation 4-re és Windowsra, az Xbox One és a Nintendo Switch portjai pedig később jelentek meg. A stílusa elárulja a lényeget, a játékosok kocsikat irányíthatnak, melyek segítségével a labdát a kapuba kell bejuttatniuk. 2020 szeptemberétől teljesen ingyenes játszható, szintén az Epic Games vásárolta fel a korábbi fejlesztőket.

Az egyik eredeti plakát:

Hivatalos weboldal: Katt!

Fortnite

Pixar plakát

Kihagyhatatlan szereplő a Fortnite. A Fortnite, eredetileg a Save The World PVE módot takarta, ám a PUBG népszerűsége nem hagyott túl sok lehetőséget a fejlesztők számára. 2017-ben megérkezett a Battle Royale mód is, mely a konkurenciánál is nagyobb sikert ért el. Azóta is töretlen a népszerűség, az elmúlt hónapban több rekordot is megdöntött a játék. Telefonra, konzolra és a PC-re is teljesen ingyenes.

A jelenlegi borító:

Hivatalos weboldal: https://www.fortnite.com

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike. A Counter-Strike (röviden CS) egy taktikai, belső nézetű akciójáték (FPS), melyben a fő hangsúly a csapatjátékon van. Az első béta verzió 1999. június 19. debütált, a Half-Life modifikációjaként. Az 1.0-s verzió után a Counter-Strike mint önálló játék is megjelent, azóta pedig a többi már történelem. 2012-ben jelent meg a Global Offensive nevű része, mely konzolokon is játszható volt rövid ideig. 2023 szeptemberében a Source 2 motorral felvértezett Counter-Strike 2 érkezett a helyére. 

A hivatalos borító:

CS2 Steam: https://store.steampowered.com/app/730/CounterStrike_2/

Tomb Raider

Pixar plakát

A Tomb Raider  akció-kalandjátéksorozat. Főhőse Lara Croft, egy műkincsek felkutatásával foglalkozó nő. Az első játék 1996. október 30-án jelent meg a Core Design fejlesztőstúdió jóvoltából. A kornak megfelelően eredetileg férfi főhős állt a középpontban, azonban Toby Gard a figurát egy női kalandorra cserélte. Az eredetileg Laura Cruz nevet némileg átírva lett Lara Croft a főhős neve. 1996 őszén jelent meg az első rész és megjelenését azonnal siker koronázta. A feszülő pólós, rövidnadrágos, mindkét kezében pisztolyt tartó Lara hamar népszerű lett a PC-s játékosok körében, azóta is töretlen ez a hírnév.

Az eredeti borító:

The Lara Croft Collection a sorozat legutóbbi része,  mely Switchre jelent meg: Katt!

Red Dead Redemption

A Red Dead Redemption a GTA mellett a Rockstar legnépszerűbb sorozat Az első rész, mely igazából a Red Dead Revolver utódja volt 2010-ben jelent meg PS3 és Xbox 360 konzolokra. A második rész szintén hatalmas kasszasiker volt, radásul annak már a PC-s felhasználók is örülhettek, ha a hardvereik nem is annyira az emelkedett gépigény miatt. A legfrissebb kiadása 2023 augusztusában debütált, ekkor PlayStation 4-re és Nintendo Switchre jelent meg. A Red Dead Redemption az amerikai határvidék, azaz a Vadnyugat hanyatlásának idején, 1911-ben játszódik, és John Marstont, az egykori törvényen kívüli férfi kalandjait követhetjük.

Az eredeti borító:

Hivatalos weboldal: Katt!

ForrásThe Ai Dreams

Ezt is csekkold le mindenképp:

Így néznének ki a népszerű világmárkák szuperhősként

×