Új perspektívát kapott egy legendás Resident Evil játék. A második epizód hamarosan belső nézetből is végigizgulható lesz, a demó viszont már elérhető!

2023.12.15. – Amikor a Resident Evil címet hallják az emberek, ma már jó eséllyel asszociálnak valamire. Nem biztos, hogy egyből a Capcom nagysikerű sorozata ugrik be elsőre, Hollywood ugyanis több filmet is készített a témában. Először Mila Jovovic eposzát izgulhattuk (mondjuk a vége felé már csak „tűrhettük”) végig, majd nem is olyan rég a Netflix is megpróbált útjára indítani egy remake-et. S míg utóbbi szerintem nem lett annyira rossz, mint amilyennek a visszajelzések ítélték, a projektet végól kukázta a Netflix. Mégis az igazi Resident Evil élményért a PC-nkhez, vagy konzoljainkhoz érdemes fordulni.

resident evil

Az első Resident Evilt még 1996-ban dobta piacra a Capcom PlayStationre. A túlélőhorror korszakalkotónak számított, komoly eladásokat is produkált. Azóta már játszató PC-n is, de portolták például Nintendo DS-re is a múltban. Shinji Mikami rendezése lenyűgözte a Capcomot is, így relatíve gyorsan zöld utat adtak a folytatásnak. A RE 2-re kettő évet kellett várni, 1998-ban jelent meg. Ennek már nem Mikami volt a rendezője, itt már csak, mint producer volt jelen. A Resident Evil játékok komoly hullámvölggyel rendelkeznek. Magasan kezdték, majd mélyrepülésbe kezdett a széria, s a Resident Evil 4 hozta kritikusi és rajongói elismerések után ismét lejtmenetbe kapcsolt. Egészen a Resident Evil VII-ig úgy tűnt, már sosem kapunk értékelhető zombis akciót a Capcomtól. Azóta a széria a reneszánszát éli, olyannyira, hogy hivatalosan is elkezdték feljavítani a régi klasszikusokat a Capcomnál. Az RE Enginnel már elkészült az első három rész remake-je, ahogy idén a Resident Evil 4 Remake is útjára indult, jelölték is az év legjobbjai közé a The Game Awardson.

Új kor, új perpektívák

Viszont ma már nem úgy állunk a RE játékokhoz, mint majd’ 30 évvel ezelőtt. Chris Redfield első „rémálma” egy 3D-s túlélő akció volt, s egészen a Resident Evil VII-ig ez is volt a sztenderd. Ma azonban már belsőnézetes RE játékokkal is játszhatnak a rajongók, ami valljuk be, új szintre emeli a félelemfaktort.

 

Valószínűleg ezt az élményt szerette volna átadni a nosztalgiázóknak PerroAutonomous, aki úgy döntött, hogy elkészíti a Resident Evil 2 belső nézetes remakejét. Verziója alapjául nem a 2019-es felturbózott változatot választotta, hanem az eredeti, 1998-asat. Így a grafika valószínűleg nem fog sokakat a falhoz vágni, ám a bemutató alapján még így is nagyon hangulatosnak tűnik a projekt. Sőt, ha valaki ki szeretné próbálni, hogy mit tud PerroAutonomous FPS remakeje a gyakorlatban, azt most ingyen megteheti. A készítő ugyanis elérhetővé tett egy demó verziót, amit bárki, bármikor letölthet magának ingyen és bérmentve.

Ezt olvastad már?

Brutális év végi játékleárazás indult Xboxon – Olcsóbbak a 2023-as címek

×