A Windows 10 és 11 még mindig megosztja a felhasználókat, épp ezért mindkettőt rendesen támogatja még mindig a Microsoft.

2023.12.13. – Még mindig terítéken a kérdés: Windows 10, vagy 11? Érdekes ez a helyzet, ugyanis az ember azt hinné, hogy simán az újabb széria dolgozik jobban. Aztán pedig jönnek a tesztek és kiderül, hogy vannak olyan kategóriák, amikben még mindig a Windows 10 teljesít jobban. De ettől még végeredményben 1-2%-os különbségek mérhetők csak a két operációs rendszer között. Ennek kapcsán sok Windows 10 felhasználó nyugodtan dől hátra, nem nagyon kell még a frissítéssel bajlódniuk.

S szerencsére az ilyen döntéseket még maga a Microsoft sem hozza meg helyettük, mind a Windows 10 és a 11 is megkapta legújabb verzióját a héten. Természetesen van olyan módosítás, vagy bogfix, ami mindkét operációs rendszert érinti, de egy-két különbségről is be tudunk számolni.

windows

Windows 10 – KB5033372

Azok a felhasználók, akik szeretnek böngészni a beépített „hírek és érdeklődési körök” funkcióban, most el lesznek kényeztetve. A Microsoft megnövelte a böngésző ablakot, így sokkal könnyebben és átláthatóbban navigálhatunk majd benne.

Mostantól szabadabban alakíthatjuk a rendszerünk pinjeit, valamint az alapértelmezett programok terén is több lehetőséggel fogunk rendelkezni. A jövőben egyébként az a terv, hogy nyilvánosságra hoz a Microsoft egy API-t, ami még további pin-lehetőségeket eredményez majd. (Plusz a fejlesztőknek is könnyebb dolguk lesz így.)

Plusz mostantól, ha bekapcsoljuk a gépünket és éppen elérhető egy frissítés, arról egy infóablak egyből értesít majd minket.

Javítottak pár kellemetlen hibát is, az egyik az IE mód használhatatlansága. Aztán volt olyan eset, amikor az egerünk akadozott képernyőfelvétel során, ha minden igaz mostantól ettől sem kell tartani. Valamint a touch keyboard volt, hogy nem jelent meg az out-of-box experience (OOBE) során. Nos, ez a probléma is a múlté.

Windows 11  – KB5033375

A Windows 11 új frissítése a Copilot funkción javított sokat. Innentől kezdve gyorsabban nyílik majd meg. Na meg az is állítható lesz, hogy ha egyszerre több eszközt is használunk, akkor melyiken jelenjen meg a Copilot ablak. Korábban hajlamos volt a Copilot „elbújni” a felhasználók elöl, sokszor azt írta a rendszer, hogy nincsen megnyitva, amikor mégis. Ezt a hibát most javították.

Továbbá itt is javításra került az IE mód válaszhibája.

A fent említett kulcsjavításokkal együtt egyébként a Microsoft 36 javítást eszközölt az operációs rendszeren.

Ezt olvastad már?

Olyan fura gaming eszközön dolgozhat a Disney, hogy nem is értem

×