Megindult a felkészülés az Apple boltokban arra, hogy elkezdjék árusítani a Vision Pro AR/VR headsetet, amit mindenkinek külön be kell állítani.

Gábor János

2023.12.11. – Megindult az egyeztetés az Apple boltjaiban, hogy melyik kolléga és mikor tanulja meg a Vision Pro használatát és beállításait – állítja a Bloomberg Apple-specialista szerzője, Mark Gurman. A hírlevél, amiben a gyártóval kapcsolatos aktualitásokat szedte össze, azt írja, a vállalat már októberben meghirdette a képzést a kiskereskedelmi egységeiben dolgozóknak, és a napokban elkezdődött a tréningek konkrét egyeztetése – az Egyesült Államokban.

Forrás: Apple

Egyelőre az Apple amerikai boltjairól lehet biztosan tudni, hogy januártól kiképzi az eladókat a Vision Pro használatára. A tréningeket nagyon gyorsan lezavarhatják, mivel csak kétnaposak, de feltétlenül szükség lesz rájuk, hogy a vevők tényleg úgy érezzék, szakértőktől veszik a drága AR/VR szemüveget. A hosszú ideje várt eszközt először a kaliforniai boltosok ismerhetik meg, ami nem csak azért fontos, hogy mesélni tudjanak róla a beeső vevőknek, hanem azért is, hogy elkészítsék nekik a minden felhasználó számára egyedi alapbeállításokat.

Valószínűleg csak boltban lehet majd átvenni

„A készüléket minden egyes személynél testre kell szabni, mivel a rossz illeszkedés végső soron tönkreteheti a felhasználói élményt.

Minden lépés gondosan meg van komponálva, beleértve azt is, hogy a kiskereskedelmi alkalmazottak hogyan lépnek kapcsolatba a vásárlóval, és hogyan helyezik a készüléket a fejükre” – osztotta meg Gurman. A beszámoló szerint az amerikai boltok mindegyikéből egy kollégát reptetnek Cupertinoba, majd a képzés után hazatérve már ők tanítják be az Apple üzletek többi alkalmazottját. A tanfolyamok január közepén indulnak, szóval a Vision Pro biztosan nem az újév első napjaitól lesz kapható. Még egyszer: Amerikában.

Igen, a paradigmaváltónak szánt AR/VR szemüveg, ami a borsos ára miatt csak szerencsés kevesek kiváltságának tűnik (de legalább önálló számítógép lesz), egyelőre az Egyesült Államokban és talán Kanadában kerül a boltok polcaira. Ott várhatóan azt a gyakorlatot követik majd, hogy ha online is rendelik meg, az átvételt a legközelebbi Apple bolt bonyolítja le, hogy a kiképzett kollégák tökéletesen a vevőre szabják a headset fizikai és szoftveres beállításait. Gurman úgy becsüli, hogy az Apple 1-2 hónap alatt lezavarja a tréningeket, így a headset márciusban kerülhet az első vevők fejére. Az európai értékesítésről még semmit sem tudni, de ezt a menetrendet elnézve, nálunk a jövő év végén jelenhet meg az eszköz.

Itt szedtük össze, amit eddig tudni lehet az Apple VR szemüvegének tulajdonságairól:

Bemutatták: megáll az ész az Apple Vision Pro-tól, de a gazdagok játékszere lesz

×