A korábban pletykált olcsóbb Apple Vision Pro headset lehet, hogy sosem jelenik meg, miután egy elemző azt állítja, hogy törölték.

2023.09.27. – Valóban nem lesz könnyű dolga annak, aki a jövőben szeretne minden Apple terméket beszerezni. Kétségtelen, hogy az olyan termékek, mint a MacBook vagy a legújabb iPhone mindig csábító, de az áruk miatt egyre jobban meg kell fontolni a vásárlást. Így bármennyire is voltunk lelkesek, amikor az Apple bejelentette az Apple Vision Pro headsetet, az ára miatt kicsit elkeseredtünk.

A Vision Pro headsetet júniusban jelentették be, és rögtön olyan árat biggyesztettek rá, ami sokak számára elérhetetlenné teszi. A 3499 dolláros induló ár, ami kb. 1,28 millió forint, soknak számít. Voltak azonban olyan pletykák, hogy az Apple már tervez egy olcsóbb verziót, amihez többen juthatnának hozzá.

Nos, egy friss jelentés szerint ez talán mégsem így lesz.

Az ismert iparági elemző, Ming-Chi Kuo nemrég egy bejegyzésében azt írta, hogy az Apple törölhette a Vision Pro olcsó változatát. Ha ez így van, az azt jelenti, hogy a Vision Pro headsetek eladásnövekedése, amit az Apple 2025-re várt, egyszerűen nem fog megtörténni.

Kuo azt írja, hogy az Apple Vision Pro headset utódja „legkésőbb 2027 első felében” kerülhet tömeggyártásba, ami azt jelenti, hogy több évig is eltarthat, míg új modell készül. Ez azt is jelentheti, hogy addig nem lesz olcsóbb Vision Pro sem.

A júniusban bejelentett Vision Pro egyébként lenyűgöző készülék lesz, de az ára miatt sokan kimaradnak az élményből. Sajnos azt sem lehet tudni még, hogy mikor lesz kapható. Az Apple csupán annyit mondott, hogy 2024 elején kívánja piacra dobni az AR/VR headsetet. Január 1-jén minden szem az Apple-re szegeződik majd.

Ezt tudja az Apple Vision Pro

  • 1. Igény szerint sötétedő lencsékbe épített 23 millió pixeles micro-OLED kijelzők, egy-egy postai bélyeg méretű panelen, ami 4K felbontás megjelenítését teszi lehetővé, és a filmeket például „30 méter széles vásznon” nézheted.
  • 2. Kéz- és szemkövető vezérlők – külső érzékelők nélkül, plusz a hangvezérlés. Értsd: elég rápillantanod a kívánt ikonra, hogy tudja, mit akarsz megnyitni, így a használatához nem szükségesek kézi kontrollerek.
  • 3. Lefelé néző külső kamerái miatt a gesztusokkal vezérléshez nem kell az arcod elé tartani a kezed – pihentetheted akár az öledben is.
  • 4. Ha közeledik feléd egy személy, miközben a 3D-s környezetben vagy, a rendszer megjeleníti őt a látóteredben, szóval a készülék nem szigetel el a külvilágtól. Apróságnak tűnő részlet, pedig valójában baromi fontos a biztonság- és komfortérzethez.
  • 5. Külön, forgatható gomb van arra, hogy szabályozd a virtuális környezetek mélységét, vagyis azt, hogy mennyit látsz a 3D térből a valós világ helyett.
  • 6. Eyesight: ívelt OLED kijelző az elülső oldalon, ami a közeli embereknek mutatja a szemeidet. Jegyezzük meg: ez a bemutató videókon és képeken kissé rémisztően néz ki, de úgy tűnik, hogy a megfelelő perspektívában vetít az egyes nézők számára, bármilyen betekintési szögből.
  • 7. Van egy gomb kifejezetten 3D-s fényképek és videók készítéséhez.
  • 8. Az arcod szkennelésével különböző egyedi avatárokat készíthetsz.
  • 9. Új, VisionOS névre hallgató operációs rendszer, amit az Apple állítólag az alapoktól kezdve épített újra, szóval nem a meglévő iOS és macOS rendszerek kvázi átkonvertált verziójáról, hanem egy direkt térbeli számítástechnikára tervezett rendszerről van szó.
  • 10. Külső akkumulátort használ, ami viszont csak két órán át bírja – viszont használható hálózati áramról is.

Ezt láttad?

Megéri? – MINDEN, amit tudnod kell a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty-ről

×