Egyre jobb rajongói projektekkel találkozhatunk az interneten. Most a Zelda fanok tehetik össze a kezüket, hiszen egy igazi klasszikus tért vissza.

2023.12.11. – A The Legend of Zelda egy olyan cím, amit szinte már mindenki hallott legalább egyszer. Teljesen mindegy, hogy játszottunk-e már valaha a széria egyik játékával, le merem fogadni, hogy a Zelda név hallatán egyből mindenkinek a zöld, hosszúsapkás manó jut eszébe. Hozzáteszem hibásan, ugyanis a The Legend of Zelda játékok főszereplője Link, Zelda pedig a hercegnő, akit állandóan meg kell menteni. Ilyen téren nem volt túl kreatív Nintendo a 80-as években, hiszen a Mario játékok alapját is egy ilyen konfliktus adja. Bajban van a hercegnő, a hősnek meg cselekednie kell. Érdekesség viszont, hogy míg Mario és Peach többnyire tényleg szerelmesek, ez a Zelda játékok esetén sokszor nem egyértelmű. Link heroizmusa bizony belülről fakad, s sok esetben csak kötelességtudatból küzdi át magát a gonoszok seregén. Persze ezt csak az időnek köszönhetjük, az első The Legend of Zelda még nem volt ilyen „mély”, ami a sztorit illeti, Linkék idővel komolyodtak meg és lett egy hatalmas mondavilág a cím mögött.

Egy klasszikus modern gúnyában

Viszont pont ezért, hatalmas rajongótábor is gyűlt a The Legend of Zelda játékok köré 1986 óta. Az egyik nagy közönségkedvenc, az Ocarina of Time például annyira megmozgatja még ma is a rajongókat, hogy a 3DS-es remake óta már Unreal Engine 5-ös motorral is újra akarják élni a kalandot. Így van, jelenleg készülőben van egy Unreal 5 motorra épülő Ocarina of Time Remake. Sőt, már egy ingyenesen letölthető demot is kapott a projekt. (A készítő Discord szerveréről érhető el a letöltő link!)

Zelda

Ami viszont őrületes, hogy szóban forgó rajongói remake még DLSS 3 Super Resolution és Frame Generation funkciót is kapott, így a modern grafikus kártyákkal rendelkező fanok tényleg új szintre emelhetik a játékélményt. A Nintendo konzolok sosem az erejükről voltak híresek, így igencsak furcsa ilyen modern környezetben látni Linket.

 

Az árnyékok, az animációk, az FPS… Összességében lenyűgöző munkát végzett CryZENx, s azt nem tudom elégszer kiemelni, hogy mindez már bárki számára elérhető. Maga a teljes játék, a történetével, karaktereivel és feladataival együtt még bőven nincsen kész, de ingyenesen már bárki elérheti a játék alapját. Mozoghat a felújított „díszletek” között, s beleélheti magát az Ocarina of Time világába egy valóságosnak tűnő Linket irányítva.

A tölthető demo lehetőséget ad arra, hogy barangoljunk a világban, megküzdjünk ellenségekkel, szóba elegyedjünk pár NPC-vel, na meg az ocarinánkon is játszhatunk, pont mint az eredeti N64-es verzióban. Reméljük nem áll le itt a projekt és végül elkészül a teljes Unreal Engine 5-ös wremakeje az Ocarina of Timenak.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 17 remek új játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×