Fortnite

Félelmetes rekorddöntögetésbe kezdett a Fortnite

2023.12.11. – Rendben, a címként használt mondat talán nem pontosan igaz. A Fortnite, mint olyan már megjelenése óta rekordokat döntöget, most csak simán új fokozatra kapcsolt, ha az elmúlt egy-két év tükrében nézzük a történéseket. A játék reneszánsza az előző Battle Royale szezonnal, az OG-val kezdődött. Maga a játék eddig sem volt rossz, de sok ember elveszítette az érdeklődését benne.

Kiváló húzás volt tehát az Epictől, hogy felhajította a játékot a nosztalgiavonatra. Ismét átélhettük az eredeti, első map adta játékélményt, némileg felgyorsított ütemben. Pár naponta a Charter 1 szezonjai váltották egymást a játékban, visszatértek régi fegyverek, egyéb használati tárgyak. Ez az eseménysorozat felkeltette a régi motorosok figyelmét is, így temérdek játékos tért vissza. Ismét összeverődtek a nagyobb Fortnite tartalomgyártók is, Ninja, SypherPK, CourageJD, de még Myth is újra elővette a játékot. Magyarországon is volt hatása az újjáéledésnek, még Eragonist is visszatért a játékhoz, aki anno hivatalos nemzetközi versenyeken is képviselt minket. Tele lettek tehát élettel a szerverek, rekordmennyiségű játékos kezdett el ismét Fortnite-ozni.

Ezt pedig csak a kezdet volt…

Az új Chapterrel több új játékmód is érkezett a Fortnite-ba, így immáron nem csupán Creativeból, Save the Worldből és Battle Royaleból áll a játék. Kaptunk egy ritmusjátékokra épülő Festival játékmódot, egy autóversenyzős Rocket Racing nevű módot, valamint ami a legnagyobb durranást okozta, egy hivatalos LEGO kollaborációs módot, ami lényegében egy túlélőjáték a Fortnite világán belül. Utóbbi annyiban különbözik a többitől, hogy minden LEGO köntösbe van bújtatva, még a karakterek is. Az Epic és a LEGO elkészítette egy halom már meglévő skin legos változatát, így ha szerencsénk van, kedvenc Outfitünkkel a Survival módban is játszhatunk. A szóban forgó új játékmódok saját küldetésekkel és shoppal rendelkeznek, némiképp elkülönítve magukat a többitől. Átfedés van, s valahol ez is a célja az Epicnek.

 

A LEGO Fortnite ráadásul elkezdett komoly rekordokat döntögetni.  A játék történetében először, lenyomta a Battle Royale módot a játékos számok terén.

  1. LEGO Fortnite – 2,432,569
  2. Battle Royale – 865,817
  3. Ranked Battle Royale – 686,495
  4. Rocket Racing – 625,683
  5. Ranked Rocket Racing – 558,813
  6. Zero Build – 516,395
  7. Ranked Zero Build – 111,861

Az Epic Games 2023 márciusa óta publikussá tette a különböző játékmódot játékosszámait, s most, hogy itt a LEGO Fortnite, a Battle Royale a kanyarban sincs. A LEGO Fortnite legjobb pillanatai jelenleg háromszor annyi embert mozgatnak meg, mint a sima Battle Royale mód. Persze itt már egyébként is szét van szakítva a bázis, hiszen már van normál, illetve Zero Build mód is, s ezekhez külön Ranked Queue is indítható.

Ettől függetlenül ehhez hasonlót még játék nem nagyon tudott produkálni, az Epic félelmetes, hogy milyen ütemben alakítja át a piacot a Fortnite-on keresztül. Évekkel ezelőtt arról beszéltek, hogy a Fortnite pár éven belül egy közösségi térré válhat, nos, ezt most úgy tűnik sikerült elérni…

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Tényleg teljesen hangtalan Nvidia kártyával készül az egyik gyártó

2024.02.04. - Az Nvidia mostanra végzett a januári kiszórással. Az elmúlt időszakban megérkezett az RTX…

5 másodperc telt el azóta...

Ideje megismerkedni közelebbről is a Warzone Season 2 új fegyvereivel

2024.02.04. - A Call of Duty fejlesztői február első napján ismertették a játék érkező újdonságainak…

15 perc telt el azóta...

Az újgenerációs konzolokon támadhatnak fel a régi Silent Hill játékok

Bódi Dániel 2024.02.04. - A Konami a teljesen elbaltázott döntései miatt 12 éve nem adott…

41 perc telt el azóta...

Az első fing és orgazmus moziban – Íme 7 megbotránkoztató, de úttörő film

Bódi Dániel A filmvilág sosem volt még annyira nyitott és szinte mentes a tabutól, mint…

7 óra telt el azóta...

Most meghallhatod, hogy milyen „hangja” van egy fekete lyuknak

Bódi Dániel 2022. 05. 03. - A fekete lyukak sokáig csak elméletben léteztek, egészen 2019-ig,…

8 óra telt el azóta...

Alakul a Harry Potter sorozat – parádés készítőket környékez az HBO

Gábor János 2024.02.04. - Most már bármelyik pillanatban bejelentheti a Warner Bros. és az HBO,…

8 óra telt el azóta...