A Youtube olyan funkciót hoz be hamarosan a moderálásba, amivel szeretne szembeszállni a platformon élő trollokkal. De jó az ötlet?

2023.12.11. – Milyen érdekes, hogy amikor az internetes trollok szóba kerülnek, akkor mindenki milyen szépen igyekszik tagadni, hogy ő az lenne. De akkor kik a trollok, és miért vannak olyan sokan, ha igazából „senki nem trollkodik„? Ha olyan Youtube felhasználó vagy, aki szeret trollkodni, vagy az vagy, aki már unja, akkor jobb ha tudod, hogy készül valami ellenük.

Sajnos úgy áll a helyzet, hogy a trollkodás mára nem csak poénkodást jelent, hanem sajnos néha átfordul gyűlölködésbe és zaklatásba. Nyilvánvaló, hogy ez ellen valamit tenni kell, és a Youtube bizony szeretne is. A Google a hírek szerint szeretne bevezetni egy funkciót a hozzászólások moderálásába, ami a kommentelés engedélyezése és a végleges tiltás közötti korrekt középutat jelenti.

Youtube terv a trollok ellen

A funkció lényegében annyit tesz, hogy az videók készítői szüneteltetni tudják a kommentelést, ami egy teljesen új megközelítés. Eddig a Youtube videók esetében csupán két opció állt rendelkezésre. Vagy lehet kommentelni, és akkor szépen mindent moderálni kell, vagy teljesen ki lehetett kapcsolni a kommentelést. Utóbbi esetben azonban egyetlen komment sem került a videó alá.

Az új funkció azonban azt teszi lehetővé, hogy ideiglenesen ki lehessen kapcsolni a kommentelés lehetőségét úgy, hogy az addig jováhagyott hozzászólások megmaradnak, látszódnak és olvashatók. A YouTube szerint a cél az, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítsanak ahelyett, hogy elvesszenek a kommentek.

Az új funkcióval a YouTube október óta kísérletezik, a TechCrunch szerint pedig a tesztelők kevésbé érezték magukat túlterheltnek a kommentkezelés során. A szüneteltetés időt ad a korábbi kommentek átnézésére, ami segíthet a szorongáson is, amit a kommentek átolvasása okoz.

A lényeg az, hogy ha a funkciót bevezetik, bizony baromira nehéz lesz trollkodni, hiszen sokkal előbb át lesz nézve minden, minthogy kikerülne. Szóval aki trollkodni akar, annak bizony egyre nehezebb dolga lesz, nem igazán lesz látható a kommentje. Taps!

Amúgy nem ez az egyetlen új Youtube funkció, amit tesztelnek. Egy új mesterséges intelligencia funkció is jöhet, ami megpróbálja összefoglalni a videók kommenkeiben megvitatott témákat, bár csak a Premium előfizetőknek. A nézők kérdéseket tehetnek fel egy videóval kapcsolatban, és az AI chatbot pedig válaszoljon ezekre.

Ezt láttad már?

Ezzel a 17 remek új játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×