Reklámbámulásért cserébe díjmentesen is streamelheted a játékokat a jövőben, ha az Xbox tényleg bevezeti ezt az új xCloud csomagot.

2023.12.10. – Az Xbox bevezetheti az ingyenes xCloud streaminget, amiben reklámmegtekintések után jár bizonyos időtartamú játék streamelés. A javaslat Tim Stuarttól, az Xbox játékokkal foglalkozó pénzügyi részlegének igazgatójától érkezett, és nagyjából hasonló rendszert ír le xCloudra, mint amit mobiljátékoknál látni: ingyenesen csak akkor léphetsz tovább pályákra vagy jutsz hozzá előnyökhöz és kiegészítőkhöz, ha megnézel egy vagy több reklámvideót.

Stuart a nemrég tartott Wells Fargo TMT Summit rendezvényen adott interjújában sugalta, hogy a Microsoft a jövőben ingyenes játékstreaminget kínálhat, az xCloud rendszerén keresztül, reklámmegtekintésekért cserébe. A Tweak Town emlékeztet: ez a lépés nem csupán a bevételnövelést szolgálhatja a vállalatnál, hanem azt is, hogy fejlődjenek a játéktartalmak és -szolgáltatások.

Ilyen terveket dédelgetnek

„Ez nem utolsó sorban a földrajzi terjeszkedésben is segítene nekünk” – mondta a vízióról Stuart. „Ha előfizethetsz Game Pass Ultimate-re, akkor több száz játékot streamelhetsz, tényleg bármilyen eszközön, ami rendelkezik böngészővel.” Az igazgató hozzátette: az ilyen értékesítési modellek nagyot lendíthetnének az Xbox jelenlétén Afrika, India, Délkelet-Ázsia területén, ahol a konzolok nem elsődleges gaming eszközök. Ezekben a régiókban nagy közönséget alakíthatna ki az Xbox azzal, ha például 30 másodperc reklámmegtekintésért

„kétórás játékstreaminget lehetne kapni”.

„Több millió játékos van, akiket soha nem tudnánk megszólítani, de most már elmehetünk hozzájuk, saját üzleti modelljeinkkel” – fejtegette Stuart.

Az Xbox az utóbbi időben más újításokat is fontolóra vett az in-game reklámokkal kapcsolatban:

Jaj ne: a Microsoft több reklámot pakolna PC és mobiljátékokba

×